YPG fedai eylemi yapan bir savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Welat Gabar kod adlı YPG savaşçısı Ahmed Muhamed’in 6 Mayıs günü Kobanê’nin Qirate köyünde fedai eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

YPG fedai eylemi yapan bir savaşçının kimliğini açıkladı
YPG Basın Merkezi, Welat Gabar kod adlı YPG savaşçısı Ahmed Muhamed’in 6 Mayıs günü Kobanê’nin Qirate köyünde fedai eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.


Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Muhamed’in DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaralanan ve daha sonra fedai eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Rojava devriminin başlamasından bu yana halkların elde ettiği kazanımları boşa çıkarmak isteyen güçlere karşı emsalsiz bir direnişin başladığını vurgulayan YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi. “DAIŞ teröristlerine karşı insanlık değerlerini paylaşan YPG ve YPJ savaşçıları direnişlerini ara vermeksizin sürdürüyor. Direnişle DAIŞ çetelerinin yenilmez olmadıkları ortaya çıkmıştır.

Rojava devriminde sorumluluk his eden yüzlerce Kürt genci YPG/YPJ saflarına katılarak DAIŞ teröristlerine karşı direnişe geçti. Savaşçılarımız Kobanê de insanlık değerleri için direndi ve bu uğurda pek çok arkadaşımız şahadete ulaştı.

Kobanê toprakları yoldaşlarımız Rêvan, Baran, Hogir, Arîn, Baz, Zinar, Bihar, Stêrk ve Serxwebûn gibi çok sayıda arkadaşımızın kahramanlıklarına şahitlik etmiştir. En son Welat yoldaşımız insanlık değerlerini savunmak için yolumuza aydınlık saçtı.

Welat Gabar (Ahmed Muhemed) yoldaş, Rojava Kürdistan devriminde büyük roller oynamış arkadaşlarımızdan bir tanesiydi. Yoldaş Welat daha genç yaşında Kürt ve Kürdistan davasına gönül vermiş ve sorumluluk üstlenmiştir. Efrinli olan Welat arkadaş hiçbir zaman Kürdistan kentlerini birbirinden ayırmazdı. Bir gün Gabar Dağı’na gitme hayalini hep canlı tuttu. Bundan dolayı Gabar ismini almıştı.

Welat arkadaş Cizîr Kantonu’nda DAIŞ çetelerine karşı aktif bir şekilde savaştı. Defalarca yaralanmasına rağmen hiçbir zaman yaralanmış olmasını savaşmaya bir engel olarak görmedi. Yaşamı ve mücadelesinde her zaman fedakarlığı ile bilinen biriydi.

Arin Mirkan arkadaş nasıl Rêvan yoldaşın yolundan gidip fedai eylemi gerçekleştirdiyse, Welat Gebar yoldaş da aynı şekilde 6 Haziran’da Qirate köyünde DAIŞ teröristlerine karşı kahramanca savaşarak yaralı düştü. Her ne kadar köyden çıkma fırsatı olduysa da arkadaşımız asla yerini bırakmayı tercih etmedi. Bunun için fedai eylemi gerçekleştirerek Rêvan arkadaşın yolundan gitti.

Welat yoldaşın şahadeti bizim için büyük bir acı olmuştur. Ancak bu şahadet asla DAIŞ teröristlerine karşı verdiğimiz mücadelede azmimizi kırmayacaktır. YPG/YPJ savaşçıları adına Welat Gabar yoldaşın ailesine ve bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Welat Gabar arkadaşın şahsında bir kez daha bütün şehitlerimize onların yolundan yürüyüp ideallerini gerçekleştirme sözü veriyoruz.

İnsanlık değerleri için savaşan YPG ve YPJ savaşçıları olarak bu vesile ile YPG saflarında yerlerini almaları için bütün gençlere çağrıda bulunuyoruz.”

Efrin doğumlu Welat Gabar kod adlı YPG savaşçısı Ahmed Muhemed  6 Haziran 2015’te Qirate Köyü-Kobanê’de yaşamını yitirdi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 17:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
GökalpOre
GökalpOre - 9 yıl Önce

Mekani cennet olur inşallah şehit namirin

SIRADAKİ HABER