Bingöl'de ev baskınları: 5 gözaltı

Bingöl'de polisler bu sabah bazı öğrenci evlerine baskınlar düzenledi. Ev baskınlarında biri çocuk 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bingöl'de ev baskınları: 5 gözaltı
Bingöl'de polisler bu sabah  bazı öğrenci evlerine baskınlar düzenledi. Ev baskınlarında biri çocuk 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. DBP İl Örgütü binasında da arama yapmak için bina önüne gelen polislere parti yöneticileri engel olurken, bina abluka altına alınmış durumda. 

Bingöl'de sabah saatlerinde özel harekat ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı arttı. İsimlerine ulaşılan Ünal Düz, Feyyaz Yahşi ve Hamza Burulday isimli öğrencilerle birlikte biri çocuk 2 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Başlatılan operasyon sırasında DBP Bingöl İl Eş Başkanı Mervan Temiz'in evine de polislerce baskın yapıldı. Evde yapılan aramanın ardından polisler gözaltı yapmadan evden ayrıldı. 


Yapılan ev baskınlarının ardından TEM Şube ekipleri DBP Bingöl İl Örgütü'nde de arama yapmak üzere parti binasının bulunduğu Halk Pasajı'na geldi. İçeri girip arama yapmak isteyen polislerin gösterdiği arama kararını inceleyen parti görevlilerinin, arama kadarında herhangi bir adres gösterilmediğini fark etmeleri üzerine polislere engel olunarak içeriye girmelerine izin verilmedi.

Bu sırada parti binasında arama yapılmak istendiğini duyan partililer, bina önüne gelerek polise tepki gösterdi. Bina içerisine girilmelerine izin verilmeyen polisler, binanın çevresini ablukaya aldı. Parti görevlileri bina içerisinde beklerken, polisler de kapı önünde bekleyişini sürdürüyor. 
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER