ÇHD: Hükümet tahrik etti; HDP'ye saldırıldı

ÇHD, HDP PM üyesine dönük bıçaklı saldırıyı lanetleyerek, olaydan hükümeti sorumlu tuttu.

ÇHD: Hükümet tahrik etti; HDP'ye saldırıldı
ÇHD, HDP PM üyesine dönük bıçaklı saldırıyı lanetleyerek, olaydan hükümeti sorumlu tuttu. ÇHD, kamuoyunun “boğaz kesmenin” hangi çetelerin yöntemi olduğunu iyi bildiğine, Kürt Siyasal Hareketinin, Ortadoğu’da bu çetelere karşı tüm ezilen halklar adına ve onlarla birlikte bir ölüm kalım savaşı yürüttüğüne dikkat çekerken, "HDP'nin yanındayız" mesajını verdi.


'HÜKÜMET TAHRİK ETTİ'

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a dönük HDP Ankara İl Binasında gerçekleştirilen bıçaklı saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı.

"Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik saldırıyı lanetliyoruz" başlıklı açıklamada, siyasal iktidarın uzunca bir süredir saldırgan dili ile HDP ve bileşenlerini tehdit ettiğini, devletin ve AKP’nin en yetkili ağızları tarafından “sabrın taşmasından” “sabır taşınca olacaklardan” bahsedilerek halkın bir kesiminin düşmanlığa tahrik edildiğini kaydetti. “Siyasal parti olsunlar” söylemleri ile HDP ve bileşenleri kriminalize edilmeye çalışıldığını ifade eden ÇHD, "Ülkede nerede ise her siyasal eylemini şiddetli bir kolluk saldırısı ile karşılayan, tüm demokratik talepleri korku ile sindirme çabasına giren siyasal iktidarın muhalif kesimleri 'şeytanlaştırma' faaliyeti, en hafif anlatımla, bu günkü saldırıya zemin hazırlamıştır" dedi.

'BOĞAZ KESMENİN HANGİ ÇETELERİN YÖNTEMİ OLDUĞU BİLİNİYOR'

Kamuoyunun “boğaz kesmenin” hangi çetelerin yöntemi olduğunu iyi bildiğine, Kürt Siyasal Hareketinin, Ortadoğu’da bu çetelere karşı tüm ezilen halklar adına ve onlarla birlikte bir ölüm kalım savaşı yürüttüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bir taraf kafa kesip, esir aldıkları kadınları pazarlarken; diğer taraf hayatı, kadını, halkı savunmaktadır. Bu onurlu mücadele karşısında, 'ikisi de terörist', 'Kobanê’de sivil yok', 'neden bu kadar önemli, anlamıyoruz' yollu açıklamalar, bu çetelere cesaret vermekte, Türkiye’de himaye edildiklerine dair hissiyatı kuvvetlendirmektedir. O zaman, kim şeytanlaştırıyorsa, kim himaye ediyorsa, kim cesaret veriyorsa bu saldırının asıl sorumlusu da odur" denildi.

'HDP'NİN YANINDA OLACAĞIZ'

ÇHD, HDP'ye dönük alçakça saldırıyı lanetlediğini, bu saldırılar karşısında HDP’nin yanında olduklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER