Sınır köyleri: YPG geldi artık güvendeyiz

YPG, Pêşmerge ve Burkan El Fırat güçlerinin Tilşeîr’de başlattıkları operasyon, daha önce karşılarında DAİŞ çetelerinin bulunduğu sınır köylerini de rahatlattı.

Sınır köyleri: YPG geldi artık güvendeyiz
YPG, Pêşmerge ve Burkan El Fırat güçlerinin Tilşeîr’de başlattıkları operasyon, daha önce karşılarında DAİŞ çetelerinin bulunduğu sınır köylerini de rahatlattı. Tilşeîr Tepesi’nin tam karşısında bulunan Boydê Köyü’ndeki köylüler, “YPG bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımız geldi, rahatladık, artık güvendeyiz” dedi.


YPG, peşmerge ve Burkan El Fırat güçlerinin Tilşeîr’den Kobanê’nin Mezrê, Minaz ve Memitê köylerindeki DAİŞ çetelerine yaptığı operasyon sınırın bu yakasındaki Suruç’un köylülerini de rahatlattı. Karşılarındaki köylerde daha DAİŞ çetelerinin bulunduğu Boydê Köyü sakinleri, çetelerin birçok kez köylerini hedef alarak ateş açtıklarını ve evlerin bir çoğunun bu saldırılardan nasibini aldığını, güvenlikleri için sınır tellerine yakın bölgedeki tarlalarında da çalışamadıklarını söyledi. YPG’nin üç gün önce başlattığı operasyonun ardından kendilerini güvende hissettiklerini vurgulayan köylüler, YPG’nin zaferini dört gözle beklediklerini ifade etti.

 ‘YPG BİZİM ÇOCUKLARIMIZ’

Boydê Köyü sakinlerinden Muhammed Kılıçalp, DAİŞ çetelerinin daha önce köylerini geçiş noktası olarak kullandığını hatta dolmuşlarla insan geçirmeye çalıştıklarını ayrıca köylerinin birçok kez Tilşeîr Köyü’ne yerleşen çetecilerin kurşunlarının hedefi olduğunu kaydetti. Kılıçalp, “Şimdi ise YPG geldi. YPG bizim çocuklarımızdır. Onlar geldi rahatladık, artık güvendeyiz” dedi.

‘YPG’LİLER KÖYÜMÜZÜ ÖZGÜRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR’

DAİŞ çetelerinin saldırılarının ardından Mezrê Köyü’nden Boydê Köyü’ne göç etmek zorunda kalan Şükrü Sencer (58) de, YPG’nin başlattığı operasyonun kendileri için büyük önemde olduğunu söyledi. Çetelerin köylerine girdiğinde evlerini talan ettiğini dile getiren Sencer, “YPG’liler bizim çocuklarımız. DAİŞ ise kirli bir örgüt. Arkadaşlar bize köyden çıkın dediler. Biz çıkıp önce ara bölgeye sonra da buraya geldik. Gelip köyümüze girdiler. Gözümüzün önünde evlerimizi talan edip yakıp yıktılar. Şimdi ise YPG’liler köyümüzü özgürleştirmeye çalışıyor. Kim bombalarsa bombalasın yeter ki çeteler köyümüzden çıksın. Bombalasalar da yakıp yıksınlar da biz gider çadırlarda yaşarız. Yeter ki çeteciler çıksın. Çetecilerin bizim köye saldırmalarının tek nedeni talandır. Yoksa ne arıyorlar bizim köyümüzde?” diye konuştu.

‘YPG GELDİ YAŞAM NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI’

IŞİD çetelerinin karşı köylerindeyken evlerinden çok fazla çıkamadıklarını sınır tellerine yakın bölgedeki tarlalarını bu sebeple ekemediklerini belirten Savaş Tilgen ise, karşı köylerin DAİŞ’in eline geçmesinin ardından Türk askerinin de sınır hattından çekildiğine dikkat çekerek, sınırın adeta DAİŞ’in eline bırakıldığını söyledi. YPG’nin Tilşeîr’de başlattığı operasyonun ardından Türk askerinin köylerinin bulunduğu sınır hattında yoğunlaştığını vurgulayan Tilgen, “DAİŞ çeteleri karşıdayken Türk askerleri burada durmazdı. Sınırı boş bırakıp DAİŞ’in eline bırakıyorlardı.  Şimdi burası YPG’nin elinde Türk askeri hemen geldi.  1 saat önce bir adam geçti sınırdan elli tane mermi sıktılar arkasından” diye konuştu. YPG’nin başlattığı operasyonun ardından kendilerini güvende hissettiklerini ifade eden Tilgen, köyde de yaşamın eskisine dönmeye başladığını söyledi. Tilgen, şöyle devam etti: “Şu an sınırın önündeki tarlalarda çalışabiliyoruz. Ama DAİŞ orada oldu mu evimizden 10 metre ileri gidemiyoruz. YPG’nin zaferi bizim içi çok şey anlam ifade edecek. Eskiden PYD’e çok ilgimiz bağlılığımız da yoktu. Ama şimdi en ufak çocuklarımız bile ‘Bijî YPG’, ‘Bijî Apo’ sloganları atıyorlar. Kimin ne olduğunu şimdi daha iyi anlamaya başladık.”  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER