Çukurova Üniersitesi'nde ırkçı saldırı: 7 öğrenci yaralandı

ÇÜ okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Saldırıda 7 öğrenci yaralanırken, öğrenciler, polisin saldırganlara müdahale etmediğini ve destek verdiğini ifade etti.

Çukurova Üniersitesi'nde ırkçı saldırı: 7 öğrenci yaralandı

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Kendilerini "ülkücü" olarak tanımlayan bir grup, ÇÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanarak, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere saldırı gerçekleştirdi. Irkçı grubun içinde sivillerin de olduğu iddia edilirken, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerin söz konusu kişileri üniversiteye getirdiği belirtildi.

Saldırı sonrası 4'ü kadın 7 öğrenci yaralandı. Yaralılardan Sedat Özdemir isimli öğrencinin müşahede altına alındığı öğrenildi. Saldırıyı haber alan öğrenciler, R1 alanında toplanırken çevik kuvvet polisleri ve özel güvenlik ekipleri devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencileri abluka altına aldı. R1 alanında toplanan öğrenciler uzun süre sloganlar atarak, halaylar çekerken ırkçı gruplar da üniversite içerinde yürüyüş düzenleyerek, öğrencileri tahrik etmeye çalıştı.

Balcalı Hastanesi Acil Servisi'nde müşahede altında tutulan Sedat Özdemir adlı öğrenci, faşist grubun bir anda saldırdığını ve linç girişiminde bulunduklarını belirtti. Özdemir, polisleri saldırıyı izlemekle yetindiğine dikkat çekerek "Sanki onları koruyor, ne yaparsanız yapın diyorlardı" diye konuştu. ÇÜ’de okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Saldırıda 7 öğrenci yaralanırken, öğrenciler, polisin saldırganlara müdahale etmediğini ve destek verdiğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER