DAİŞ çeteleri, 2 yaşındaki Ancolin’i anne babasız bıraktı!

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Ortadoğu ve Kürdistan’da yaptığı katliamlarla dünya gündeminde yerini alırken, Şengal işgali sırasında da yüzlerce çocuğu anne ve babası bıraktı.

DAİŞ çeteleri, 2 yaşındaki Ancolin’i anne babasız bıraktı!
İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Ortadoğu ve Kürdistan’da yaptığı katliamlarla dünya gündeminde yerini alırken, Şengal işgali sırasında da yüzlerce çocuğu anne ve babası bıraktı. Şengal’de anne ve babası DAİŞ çeteleri tarafından öldürülen 2 yaşındaki Ancolin Asaf, öksüz ve yetim kaldı. Batman’ın Qorixê Çadır Kent’te dedesi ve ninesi ile yaşayan Ancolin, sürekli ağlayarak anne ve babasının gelmemesine adeta isyan ediyor.


Ortadoğu halkların başına bela olan vahşet örgüt DAİŞ çeteleri, Şengal’de binlerce kişiyi esir alırken, yüzlerce kişinin de başını keserek katletmeye devam ediyor. Yüzlerce çocuğu anne ve babasız bırakan DAİŞ Çetelerinin mağdurlarından Ancolin Asaf, Şengal’in işgalinde annesi Nefya İdo ile babası Asaf Reşo, çeteler tarafın esir alınıyor. Başları kesilen Nefya ile Asaf’ın ardından 2 yaşındaki kız çocukları Ancolin Asaf, anne ve babasının geri gelmesini bekliyor. Ninesi Merdine Eli ile dedesi Reşo Xelo ile Qorixê Çadır Kentinde kalan Ancolin, anne ve babasının yokluğuna sürekli ağlıyor. Ancolin’e annelik yapmak zorunda kalan ninesi Merdine Eli, torunun 4 aydır anne ve babasız geçirdiği zamanı şöyle anlattı: “ Ancolin, anne ve babasının tek çocuğudur. DAİŞ çeteleri Şengal’i işgal etmeye gelince gelinim ve oğlum esir düştü ve ikisini de katletti. Ben de Ancelon’i 10’larca km sırtımda taşıdım. Şimdi Batman’daki çadır kentte yaşıyoruz. Ama Ancolin’i görmeye gelenlerin cep telefonuna sarılıp kulağına götürüyor ve anne ile babasına sesleniyor; ‘anne baba hadi gelin sizi çok özledim’ diyor. Lanet gelsin DAİŞ’in bu zulmüne. Oğlum ve gelinim daha 20’li yaşlarındaydı ve kime ne zararları dokunmuştu” diye konuştu.

Ancolin’in anne ve babasından önce 2007 yılında da bir oğlunun katledildiğini söyleyen Reşo İdo, “Oğlum Asaf ile gelinim Neyfa DAİŞ tarafından başları kesilerek katledildiler. Ancak 2007 yılında Şengal’in Til-Êzer’e yönelik bombalı saldırıda da oğlum Zeydan katledildi. Bizden önce Êzidi Kürtlerin fermanlarını biliyorduk bizde bir fermanı yaşadık bin yıl da geçse, bir o kadar ferman görsek te inancımızdan ve kültürümüzden vazgeçmeyeceğiz. Torunum Ancolin belki yıllarca anne ve babasının yolunu gözleyecek, o büyüyecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER