DAİŞ şimdi de Kobanê’deki tarlaları kiraya veriyor!

Talan ettikleri köyleri satılığa çıkaran DAİŞ çetecilerinin, şimdi de köylerin çevresindeki tarlaları dönüm başına komşu Araplara kiraladığı ortaya çıktı.

DAİŞ şimdi de Kobanê’deki tarlaları kiraya veriyor!
Talan ettikleri köyleri satılığa çıkaran DAİŞ çetecilerinin, şimdi de köylerin çevresindeki tarlaları dönüm başına komşu Araplara kiraladığı ortaya çıktı. Tarlaları kiraya verilen Kobanê'nin batısında ki Degirmê köyünden Mehbuba Mistê, Araplara seslenerek, "Bugün bizim başımıza gelen yarın onların başına gelir. Asıl düşmanımız çetelerdir" dedi.


Kobanê'de ağır darbeler alan DAİŞ çetecileri, Kürtlerin köylerinde ki ganimet saydığı her türlü eşyayı Araplara satmakla yetinmedi. Çeteciler, şimdi de Kürt köylerindeki tarlaları ekmeleri için Araplara kiralıyor. Kobanê'nin batısında Fırat nehrine yakın Şexler, Cibilferec, Bab, Mınbıc gibi Arap yerleşim alanlarına komşu Kürt köyleri olan Pêndir, Değirmê, Boraz, Xinê, Zirêk ve Talik'taki tarlaları çetecilerin Araplara 10 dönümü 25 bin Suriye Lirası karşılığı kiraladığı ortaya çıktı.

'ÇETELER ARAPLARI KÜRTLERE DÜŞMAN ETTİ’

Araplar ile komşu olduklarını, akraba olduklarını söyleyen Pêndir köyünden zorla göçertilerek Suruç'un Boydê köyüne yerleşen Xelil Şaqo, Arap komşularının önce Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek verdiğini ardından ise DAİŞ gelince de çeteciler ile birlikte kendilerine saldırdığını söyledi. Çetecilerin Kürtlerin mürted (haram) oldukları propagandası yaptığını dile getiren Şaqo, "Köyümüz Şexler'e 9 kilometredir. Sürekli birlikte olduğumuz Araplar bize düşman kılındı. Bize ikinci İsrail diyordular" diyerek çetecilerin halklar arasına düşmanlık tohumları ektiğini belirtti.

'BİRLİKTE YAŞADIK, YAŞAYACAĞIZ’

Kürt köylerindeki tarlaların Araplara 10 dönümü 25 bin Suriye Lirası karşılığında ekmeleri için kiraladığını ifade eden Şaqo, şunları söyledi: "Boraz'da ekilen ekinler çıkmış. Orada dost olan Araplar ile telefonda konuştum ve tüm köylerimizin tarlalarının ekildiğini öğrendim. Şimdi biz köyümüze dönünce Araplar nasıl gelip ekinlerini biçecek?" Araplara seslenen Şaqo, "Biz hep birlikte yaşadık. Bundan sonra da bir arada olacağız. Onlardan 2 bölük şimdi Kobanê'de bizimle birlikte DAİŞ'e karşı savaşıyor. Olması gereken budur. Yoksa Cephet El Nusra ya da DAİŞ onların duracağı yer değil. Kürtlere düşmanlık onlara kazandırmaz" dedi.

'TARLALARIMIZI EKMİŞLER’

Şaqo, DAİŞ'in köylerini terk etmeyen Kürtleri de esir alıp akla gelmez işkenceler yaptığını ifade ederken, Degirmê köyünden Mehbuba Mistê köylerini terk etmek zorunda kaldıklarında ektikleri susamın hasat zamanı olduğunu, ancak susamlarını Arapların topladığını söyledi. Arapların susamın hasadını yaptıktan sonrada topraklarını sürüp buğday ektiğini dile getiren Mistê, "Babamın evine yerleşmiş ve kendilerinin olduğunu söylemişler. Tarlamızı alıp eken Araplar bizleri arayarak 'Tarlanızı kiraladık ve ektik' diyorlar. Bizim hiç kötülüğümüz olmadı. Araplar bizi düşman saymasın. Onlarla akraba olmuşuz. Bugün başımıza gelen yarın onların başına gelir. Bizimle birlikte hareket etsinler. Asıl düşmanımız çetecilerdir" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER