Demirtaş: AKP-CHP koalisyon yapmalı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AKP ile koalisyon yapmayacaklarını belirterek, AKP-CHP koalisyonunu önerdi.

Demirtaş: AKP-CHP koalisyon yapmalı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AKP ile koalisyon yapmayacaklarını belirterek, AKP-CHP koalisyonunu önerdi. 


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Ankara'da düzenlenecek seçim koordinasyon, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarına katılmak üzere Ankara' ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda seçim sonuçları ve koalisyon tartışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

'GERİLİME İZİN VERMEYECEĞİZ'

Demirtaş kaos, gerilim, güvensizlik ortamına izin vermeyeceklerini, koalisyon konusundaki netliklerinin sürdüğünü ve AKP ile koalisyon yapmayacaklarını belirtti. Demirtaş, "Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa elbette izin vermeyeceğiz. Net olduğumuz durum şudur: Biz AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar? Bütün bunları tartışacağız" dedi.

'İLK SEÇENEK AKP-CHP KOALİSYONU'

İlk koalisyon seçeneği olarak AKP-CHP koalisyonunun tartışılması gerektiğine işaret eden Demirtaş, şunları kaydetti: "Toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de onun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-CHP koalisyon seçeneği doğal olarak ilk tartışılması gerekendir. Bütün teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu aslında istemiş oldu bir şekilde. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek, bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek? İzleyelim bir bakalım. Bizim HDP olarak, halkın omzumuza yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım."

Demirtaş, çözüm sürecine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, "Çözüm süreci bitmez" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER