Demirtaş: Bildirgemizle korkunun yerini umut alacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Umuyoruz ki bildirgemizle Türkiye’nin her köşesinde karamsarlığın korkunun yerine HDP’nin heyecanı, umudu yer alacak “ diye konuştu.

Demirtaş: Bildirgemizle korkunun yerini umut alacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, partilerinin “Büyük İnsanlık” başlıklı seçim bildirgesini açıkladı.

Beşiktaş Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına HDP İstanbul Milletvekili adaylarının yanı sıra HDP bileşeni parti başkanları ile kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi de katıldı.

Toplantının başlangıcında HDP’nin “Bizler HDP, Bizler Meclise” isimli seçim şarkısı çalındı. Çok sayıda dilde selamlama yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı.

İlk sözü alan Yüksekdağ seçim bildirgesinin yıllar boyunca halkın bağrında oluşmuş mücadelenin aynası olduğunu söyledi.

‘İnsanlığı düştüğü yerden kaldıracağız’

Yüksekdağ’ın ardından konuşan Demirtaş ise şunları söyledi:

“Umut ediyorum ki bildirgemizle birlikte bugünden itibaren Türkiye’nin her bir köşesinde karamsarlığın ve korkunun yerine HDP’nin heyecanı ve umudu yer alacak. Yıllardır yürüttüğümüz mücadelenin, damıttığı ve biriktirdiği bir sonuçla bildirgeyi paylaşacağız.

“45 gün boyunca bunun detaylarını anlatmaya devam edeceğiz. Bu topraklar üzerinde büyük bir zenginliğin üzerinde oturan yoksullar olmaktan bıktık. Çok kültürlü, inançlı yapımızla, farklılıklarımızla alay edilmekten usandık. Bu ülkede silah sesi, gaz, bomba görmekten usandık. Devletten, hükümetten korkmadan bıktık, barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. HDP’yi oluşturan bizler, her bir farklılığımız ve sesimizle ortak bir kimlikte birleşeceğiz.

“İnsanlığın azalmasından utanır hale geldik. Bu vesileyle medeniyetin beşiği dediğimiz coğrafyamızda insanlarımızı merkeze koyarak, yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. İnsanlığın düştüğü yerden kaldırmak zorundayız.

“Kapitalizmin en vahşi pratiklerine karşı, paranın her şeyi satın alabileceğine inanan duyguya ve düşünceye karşı insanlığımızı öne çıkaracağız. Kanın oluk oluk attığı, insan canının hiçe sayıldığı bu coğrafyada umut var diyeceğiz, insanlık ölmedi diyeceğiz.

“Bizim yapacağımız öneriyi tek başına değerlendirmemek lazım. Biz bütünlüklü bir radikal değişim istiyoruz. Toplumsal mühendisliğe soyunmadan, bizzat meydanlarda, sokaklarda, işyerinde hep birlikte yeni yaşamı inşa edeceğiz. Bizim programın esasında yukarıdan biz yapacağız yoktur. Gerçek aktörlerimiz vardır.

“Hiçbir şey Ankara’dan görüldüğü gibi değil. Ankara’daki ensesi kalınların, burnu büyüklerin gördüğü gibi değil. Bizler bugün HDP olarak ortaya koyacağımız, söyleyeceğimiz şeyler, hiçbir parti tarafından söylenmemiş gibi görülmeyecek. HDP yeni bir çıta koyuyor. Artık bizler duruma el koyuyorsak, HDP var diyorsak, haydi bizler meclise, HDP meclise.”

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER