Yüksekdağ: Bildirgemiz sultanın kabusu, Türkiye halklarının hayali

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, 7 Haziran 2015 seçimlerine “Bizler Meclis’e” sloganıyla hazırlanan partilerinin seçim bildirgesini açıkladı.

Yüksekdağ: Bildirgemiz sultanın kabusu, Türkiye halklarının hayali

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerine “Bizler Meclis’e” sloganıyla hazırlanan partilerinin “Büyük İnsanlık” başlıklı seçim bildirgesini açıkladı.

Beşiktaş Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına HDP İstanbul Milletvekili adaylarının yanı sıra HDP bileşeni parti başkanları ile kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi de yer alıyor.

Toplantının başlangıcında HDP’nin “Bizler HDP, Bizler Meclise” isimli seçim şarkısı çalındı. Çok sayıda dilde selamlama yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı.

İlk sözü alan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Biz’ler olmayı güzelliğe dönüştürenler, sizleri sevgiyle selamlıyorum” dedi. Seçim bildirgesini “yıllar boyunca halkın bağrında oluşmuş mücadelenin aynası” olarak tarif eden Yüksekdağ şunları söyledi:

‘Haklıların gücüyle ve aklıyla yazdık’

“Heyecanınızı ve burada resmettiğiniz güzelliği saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Heyecanlı bir yola girdik. Geçtiğimiz tüm yolların ve aşamaların, gelip kesiştiği an işte bu andır. Öyle bir andayız ki bütün ezilen insanlığın, kadınların, gençlerin, halkların ve inançların insanca bir yaşama karşı duyduğu özlem ve istek işte bugün tarihsel bir dönemece geldi.

“Biz bugün sadece geçmişte yürüdüğümüz yolları değil kazanacağımız bir Türkiye’yi istiyoruz. Bugün sizlerle seçim bildirgemizi paylaşacağız. Bu bildirge bizim yıllar boyunca halkımızın bağrında oluşmuş mücadele birikimimizin değerlerimizin bir aynasıdır.

“Bu yollarda biriktirdiğimiz her değeri damıtıp işte bu bildirgeyle yeni yaşam programına dönüştürmeye çalıştık. Bu bildirgede bir kişinin üç beş kişinin değil bizlerin emeği var.

“Bu bildirgeyi biz kadınlar, gençler, halklar, Aleviler, Kürtler ve bütün ezilen halklar oluşturduk. LGBTİ bireylerle birlikte yazdık. Haklıların gücüyle ve aklıyla yazdık.

“Yıllar boyunca biriktirdiğimiz haklılığımız bu bildirgeyle bir kazanma iradesine dönüştü. HDP, yani bir bütün olarak bizler bu zamana kadar kapatılan bütün kapıları açan kararlılığımız ve enerjimizle bugün çok farklı bir noktaya geldik.

“Bildirgemiz, Sultanın kabusu ve Türkiye halklarının hayalidir inancıdır. Onlar kabus görmeye başladılar. Daha çok kabus görecekler ama biz bu hayalle biz bu inançla bildirgemizde ifade ettiğimiz yeni yaşamı inşa edecek gücü ortaya koyduk. Sunacağımız bildirge çok öncesinden itibaren HDP’nin gittikçe büyüyen siyasi yürüyüşü üzerinden sizlere yansıdı.

“Bu programı bizlerin gücüyle hayata geçirdiğimizde, yeni yaşamın böyle öncü hamlesini hayata geçirdiğimizde Türkiye’de her şey çok farklı olacak. Barışın adaletin işçilerin adaletin emekçilerin kadınların yeni bir yaşam alanına kavuşması için bütün Türkiye toplumunu bu bildirgenin tam içinde yer almaya davet ediyoruz. Bizlerin başarma gücünü de bu programı uygulama gücüyle birleştireceğiz. HDP’nin güçlü bir biçimde yer alacağı Meclis’te işte bugün sunacağımız bildirgenin yaşamla buluştuğu enerjiyi de ortaya çıkaracağız. Hepimizin yolu açık olsun.”

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER