Demirtaş: Bizi de alabilirsiniz ama kaybedeceksiniz

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek’in gözaltına alınması üzerine Diyarbakır’da yapılan ortak açıklamada konuşan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Kamuran Yüksek’i de bizi de alabilirsiniz, ama emin olun hepsinin faturası size çıkacak. Kaybedeceksiniz” dedi.

Demirtaş: Bizi de alabilirsiniz ama kaybedeceksiniz

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınması üzerine Diyarbakır’da bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağve Demokratik Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, DBP’li belediye eş başkanları, DBP Genel Merkez İrtibat Bürosu önünde açıklama yaptı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş şunları söyledi:

“Bu hukuksuzluklara ilk kez tanık olmuyoruz”

“Bu hukuksuzluklara ilk kez tanık olmuyoruz. Herkes bilmeli ki biz siyaset yapmayalım diye AKP ve ondan öncekiler ellerinden gelen tüm engelleri çıkardılar. Biz bu engelleri mücadele ile aşarak, var olduk. Fakat var olduğumuz alanlarda da sanki bu bize sunulan bir lütufmuş gibi bir yaklaşım içine girdiler.

“Sanki HDP, DBP hükümetin sunduğu demokratik olanakları hoyratça kullanıyormuş gibi bir algı yarattılar. Halbuki onlar cunta rejiminin koyduğu seçim barajının arkasına saklandılar 14 yıl boyunca.

“Hazine yardımları, devletin tüm olanakları onlar için seferber edildi. Tüm seçimlerde AKP medya kanallarını hizmetine sundu. Bürokrasi AKP için çalıştı, yargı AKP için çalıştı. Biz mitingleri bombalanan bir parti olarak seçimlere hazırlandık.

“Sınırsız bir saldırı söz konusu”

“Bugüne kadar defalarca engellemeye giriştiler. Ancak buralar demokratik mücadelenin mevzileridir. Şimdi sınırsız bir saldırı söz konusu. 2009’daki KCK operasyonları kesintisiz bir biçimde devam etmiştir. Çözüm sürecinde bile durmamıştır. Dikta rejimi örmeye çalışan faşizan anlayış durmayacak anlaşılan.

“Siyaset yapsın diye kurulan bir partinin eş genel başkanı konuştuğu için gözaltındadır. Bölgenin Yüzde 55, 60’ının oyunu almış bir partinin eş başkanı tutuklanmak isteniyor. Zaten KCK’den 5 yıl haksızca içerde tutulmuş bir siyasetçidir.

“Sadece Erdoğan konuşsun isteniyor”

“Sadece Erdoğan konuşsun isteniyor. Başka kimseye tahammülleri yoktur. Savcının konuştu diye gözaltına almak gibi bir hakkı yok. Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, Şırnak’ta, Yüksekova’da, İdil’de yapılanlar kanuni miydi? Yasal mıydı? Bu kadar fütursuzca halka yaklaşan, siyasetçilere de böyle yaklaşıyor. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının söz konusu olduğu bir dönemde parti başkanı tutuklanmak isteniyor.

“Doğrusu biz HDP’liler olarak bize operasyon yapan savcılar kadar HDP için çalışmıyoruz. 2009’da KCK adı altında operasyon yapan savcılar o yıl on bin arkadaşımızı tutukladılar. O gün yüzde 7’ydi oyumuz, şimdi yüzde 13’e çıktı. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar.

“Teslim olmayacağız size”

“Kamuran Yüksek’i de bizi de alabilirsiniz, ama emin olun hepsinin faturası size çıkacak. Kaybedeceksiniz. Şu an heyecanla gözaltı tutuklama yapıyorsunuz, ama devran öyle dönmüyor. Bunun siyasi faturası size çıkacak.

“Sanmayın tereyağından kıl çeker gibi siyasi operasyon yapabileceksiniz. Her yerde sizi teşhir etmeye devam edeceğiz. Ya akılsızlığınızı, akıl tutulmasını terk edersiniz beraber oturup demokrasi çerçevesinde geleceği inşa ederiz ya da boğulup gideceksiniz. Teslim olmayacağız size. Güç sahibisiniz şimdi. Saraya biat etmeyen herkesi terörist, hain ilan ediyorsunuz. Bu vatanda hain varsa halkın değerlerine ihanet edenlerdir.

“Bu darbeye hayır dedik, hayır diyeceğiz”

“Türkiye’nin bir bölümünü geri kalanına düşman etmeye çalışan Saray diktasına direnmeye devam edeceğiz. Bu darbeye hayır dedik, hayır diyeceğiz. Her yerde bu faşizme karşı dik duracağız. Her yerde halkımız siyasetçilerini sahiplenmelidir.

“Biz bu vatanın haini değil, onurlu evlatlarıyız. Bu vatanda eğer hain olarak değerlendirilecek kişiler varsa, halkın değerlerine ihanet edenlerdir. Biz halkımızın değerlerine bağlıyız. Halk dediğiniz yekpare mermer bir blok değil.

“Saray darbesine karşı dik durmaya devam edeceğiz”

“Türkiye toplumunun bir kısmı bizi eleştiriyor, bir kesimi de sizi eleştiriyor. Halkın bir kesimi bizim dokunulmazlığımızın kaldırılmasını istiyorsa, yarısından fazlası da Saray’daki zatın dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor.

“Kamuran Yüksek konuşmalarıyla AKP’yi rahatsız etmiş. Hükümet’e sert eleştiriler yönelttiği için, muhalefet ettiği için gözaltında. Muhalefet etmek suçsa, biz bu suçun çok daha fazlasını hep birlikte işlemeye devam edeceğiz. Saray darbesine karşı dik durmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER