Demirtaş: HDP'nin yükselişini engellemek için provokasyon yapacaklar

Van’daki Newroz kutlamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Seçim döneminde HDP’nin yükselişini durduramayacakları için provokasyonlar yapacaklardır. Batman’da yapılan da buydu” dedi.

Demirtaş: HDP'nin yükselişini engellemek için provokasyon yapacaklar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Van’daki Newroz kutlamasında konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Öcalan mesajı

“Şimdi gelecek için adil ve eşit bir yaşamı nasıl kuracağımızı, nasıl yaşanacağını belirleyeceğimiz, yaşamı nasıl inşa edileceğinin belirleneceği bir dönemi yaşıyoruz. Yarın Amed Newrozu’nda Öcalan’ın önemli mesajı okunacak.

“Bizlere düşen şey barışa hasret kalmış özgürlük ve demokrasi aşkıyla yanıp tutuşan yürekler olarak o mesaja sıkı sıkıya sahip çıkmaktır. Okunacak olan mesaj Türkiye’de barış ve özgürlük umudun bir kez daha filizlendirecektir.

“Şimdiden gönderdiğin mesajın sorumluluğu altına giriyoruz. Şimdiden mesajın baş göz üstüne. Sorumluluğumuz neyse yerine getireceğiz. Bizim için barış demek sadece silahların susması değildir. Elbette bu da çok önemlidir, akan kanın durması, anaların gözyaşlarının durması elbette çok önemli. Ama bu tek başına barış değildir. Silahlar sustuktan sonra da yapılacak çok iş vardır.

‘Barış iştir, emektir, aştır’

“Bu ülkede korkusuzca birinci sınıf özgür yurttaş olarak yaşamadan barış olmaz. Barış iştir, emektir, aştır. İnsanlarımız işsizse, açsa orada barış yoktur. Ekonomi ve demokrasi özgür bir şekilde gelişmeden barış olamaz. Ege’den Karadeniz’e Akdeniz’e kadar bize düşen barışı inşa etmek için el ele vermektir. Birbirine inanarak, güvenerek omuz omuza mücadele yürütmektir.

“Yarın Newroz’da okunacak olan barışın yol haritasıdır. Eğer bizler artık birbirimizden uzak durarak, kaygı ve korkuyla yaklaşırsak barış olmaz. Bizler barışın yol haritasına sahip çıkmalıyız. Anadillerimizden dolayı asla birbirimizi hor görmeyeceğiz. Bunu devletten beklemeyeceğiz. Devlete kalsa bizi paramparça edip bizi birbirimize düşürecektir. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz.

“Kürt Türk’e daha fazla sarılacak. İşçi, emekçi, memur, genç birbirine daha fazla sarılacak. Van barışına sahip çıktıkça siz ‘evet’ dedikçe barış sizin yüreklerinizdedir. Barış Başbakan’ın iki dudağının arasında değil, sizin yüreklerinizdedir. Barış anaların duasındadır. Onlar evet derse barış olur. Bunun için yapılacak az şey var. Zor olan yolu yürüdük. Daha fazla bedel ödenen aşamaları çoktan geçtik.

7 Haziran seçimleri

“Herkes HDP’nin demokrasi ve özgürlük sesine ses verirse 7 Haziran’da seçim sandığına giderek ses verirse yeni yaşamda benim de emeğim olacak derse, sesimize ses verirse, o zaman barış mümkün olacaktır. Seçim kazanmak bizler açısında olmazsa olmaz değildir. Seçimle var olmadık seçimle bitmeyiz.

“Tek adama karşı tek adam olmayacağız. Tek adama karşı çok insan olacağız. Yüzbinler, milyonlar olacağız. Tek yürek olacağız. Siz ne yapacağınızı önceki seçimlerden biliyorsunuz. Sokak sokak, ev ev, mahalle mahalle dolaşıp çalışacağız. Gücümüz olanağımız ne varsa bunları demokrasi çerçevesinde kullanacağız.

“Seçim döneminde HDP’nin yükselişini durduramayacakları için provokasyonlar yapacaklardır. Batman’da yapılan da buydu. Eğer İçişleri Bakanı olarak bundan rahatsızsanız bunu yapanları açığa almanız gerekiyor. Binlerce insanın bulunduğu alana gaz bombası atmak orada katliam girişimidir. Bir izdiham olsa insanlar birbirin ezebilir. Onlarca ölüm dün Batman’dan çıkabilirdi. Ama kitlenin duyarlılığı bunu engelledi.

“Bedeli artık çocuklarımıza ödetmesinler. Alınacak bir can varsa eğer ben eş başkan olarak özgürlüğe canım feda olsun. Bizim başımıza ne gelirse gelsin bu kritik 3 ay süresinde ne kadar kışkırtırlarsa kışkırtsınlar bu yürüyüşten vazgeçmeyeceğiz.

‘Güçlü bir kadroyla geliyoruz’

“Adım adım zafere yürüyeceğiz. 7 Haziran’da sandıklardan emeğimizin sonucunu alacağız. Biz sonuç almak istiyoruz. Bunu başarabileceğimizi herkes biliyor. Güçlü bir kadroyla geliyoruz. Her meslekten binlerce aday adayı arkadaş başvuru yapıyor. Bu arkadaşların tamamı kıymetli halk temsilcileridir.

“Sizlerin bu mücadelesini 550 kadroyla huzurunuza çıktığımızda göreceksiniz ki Türkiye’yi yönetecek dürüst kadro HDP’nin kadrosu olacak. Ve özgürlüğe yürüyecekler. Her yerde özgürlüğü nasıl yaratacağımızı anlatacağız. Her şeyin anahtarı dürüst siyasettedir.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER