Kobani'de ilk Newroz ateşini YPG/YPJ'liler yaktı

Kobanê'de Newroz kutlaması güvenlik nedeni ile kentin batısındaki ormanlık alanın bulunduğu tepede başladı.

Kobani'de ilk Newroz ateşini YPG/YPJ'liler yaktı
2 bin asayiş görevlisinin güvenlik önlemi aldığı alanın hakim noktalarında da YPG/YPJ savaşçıları nöbet tutup yaktıkları ateşler ile Newroz'u kutluyor.


DAİŞ çetelerine karşı tarihi, destansı bir direnişle özgürlüğüne kavuşan Kobanê’de Newroz kutlaması başladı. Daha önce Miştenur Tepesi olarak belirlenen kutlama alanı, güvenlik nedeni ile kentin batısındaki Ormanlık alanın yanındaki tepelik alana kaydırıldı. 2 bin asayiş görevlisinin güvenlik önlemi aldığı kutlama sahasında, YPG/YPJ savaşçılarıda alana hakim noktalarda nöbet tutuyor.  Asayiş güçlerinin kurduğu kontrol noktalarından geçen Kobanêliler Newroz alnında ki coşkuya katılırken, yağan yoğun yağmur alana gelişleri engelleyemiyor. “Newroz a 2015’a pîroz be”, “Êdî bese ji rêber Apo re azadî” ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 21 Mart 1982’de 3 kibrit çöpü ile Newroz'u Amed zindanında kutlayan Mazlum Doğan, Kobanê direnişinde efsaneleşen Arin Mirxan ve direnişte yaşamını yitiren çok sayıda YPG/YPJ/MLKP savaşçısının fotoğrafının yer aldığı “Bi berxwedana Mazlum û Arîn’a ber bi Rojava’ya xweser û Suriye’ya demokratik ve” pankartlarının süslediği alan, YPG,YPJ, PYD, TEVDEM bayrakları ile donatıldı.

Alan asayiş güçlerinin çemberine alınırken, alanın hakim noktasındaki YPG/YPJ savaşçılarıda yaktıkları Newroz ateşi ile kutlamalara başladı. Kobanêlilerin alana akışı sürerken, Kanton Başkanı Enver Muslîm, Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi, kanton yetkilileri, PYD ve TEVDEM yetkilileri de alana gelerek Kobanêliler ile birlikte çalan müzikler eşliğinde halay çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER