Demirtaş Rize ve Samsun'daki saldırıları kınadı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Rize’de kendisini desteklemek amacıyla stant açtığı için 3 kişinin ırkçı saldırısına maruz kalan emekli öğretmen Nurettin Durmuş’u arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Demirtaş Rize ve Samsun'daki saldırıları kınadı
HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Rize ve Samsun’da seçim çalışması yürüten HDP’lilere yönelik saldırıları kınayarak, saldırıların Başbakan Erdoğan’ın son günlerde kendisine karşı kullandığı ayrımcı ve hedef gösteren dilden kaynaklandığını söyledi. Demirtaş, saldırıların seçim kampanyasını engellemeyeceğini vurguladı.


Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Rize’de kendisini desteklemek amacıyla stant açtığı için 3 kişinin ırkçı saldırısına maruz kalan emekli öğretmen Nurettin Durmuş’u arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Demirtaş, “Yaptığınız bu çalışma çok anlamlı ve değerlidir. Barış için, bir arada yaşam için çok önemli bir çalışma yürütüyorsunuz. Size yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğim. Ellerinizden öpüyorum” dedi.

Demirtaş, saldırıyla ilgili olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı’yla da görüşerek olayla daha yakından ilgilenmesini istedi. Vali Yazıcı da saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve olayın savcılığa intikal ettirildiği bilgisini verdi.

Demirtaş ayrıca, avukatı arıcılığıyla kendi adına saldırganların isim ve adreslerinin tespiti ile haklarında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.

Rize’nin ardından Samsun’da da benzer bir ırkçı saldırı yaşandı. Demirtaş için çalışma yürüten HDP yönetici ve üyeleri broşürü dağıttıkları esnada ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı, partililer bir kahvehaneye sığınmak zorunda kaldı.

Samsun’daki ırkçı saldırıyı da kınayan Demirtaş, Rize ve Samsun’da yaşanan bu saldırıların Başbakan’ın son günlerde kendisine karşı kullandığı ayrımcı ve hedef gösteren dilden kaynaklandığına dikkat çekti. Demirtaş, bu saldırıların seçim kampanyasını engelleyemeyeceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER