Diyarbakır Emniyet Müdürü’nden ‘zafiyet yok’ açıklaması

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır’da yaşanan saldırıya ilişkin konuşarak, "Kesinlikle bir zafiyet söz konusu değildir" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü’nden ‘zafiyet yok’ açıklaması

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır’da dün yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açıklama yaptı.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre Böğürcü, “Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düşünüyorum. Konular soğukkanlılıkla değerlendiriliyor ve konun gereği yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor” dedi.

Yaşanan olayda “kesinlikle bir zafiyetin söz konusu olmadığını” belirten Böğürce, “Konular dikkatli bir şekilde yönetiliyor. Şehri gören her tarafından kamerası olan bir mobesa sistemimiz var. Valiliğimizin başkanlığında oluşturduğumuz kriz merkezi de sürekli aktif halde” dedi.

Böğürce ayrıca saldırıların yaşandığı gün İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır’da olduğunu da reddetti.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 9 Haziran’da düzenlenen silahlı saldırıda İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran yaşamını yitirmişti.

Saldırı sonrası bölgeye gelen uzun namlulu silah taşıyan kar maskeli yaklaşık 15 kişi Özgür Yurttaş Derneği binası ile bitişiğindeki Sisi adlı kahvehaneyi silahla taradı ve olayda üç kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER