Gazeteci örgütleri gazetecilere Diyarbakır’daki saldırıyı kınadı

Diyarbakır’da dün yaşanan olayın ardından gazeteci örgütleri, gazetecilere saldırıları kınadı.

Gazeteci örgütleri gazetecilere Diyarbakır’daki saldırıyı kınadı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Şehitlik Mahallesi’nde İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesinden sonra çıkan olayları kamuoyunu ile paylaşmak isteyen DHA muhabiri Canan Altıntaş ile kameraman Serdar Sunar ve İHA muhabiri Burak Emek’in saldırıya uğramasını kınadı.

GGC yaptığı açıklamada, “Unutulmamalıdır ki gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde toplumun ve anayasanın güvencesi altındadır.

Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

TGS: Gerçeklerin gizlenmesi amaçlandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise yaptı açıklamada, saldırının halkın doğru haber alma hakkına yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, “Bu karanlık saldırının arkasındakileri ve olayı kamuoyuna duyurmak için çalışan gazetecilere yönelik bu saldırı gerçekleri gizlemeyi amaçlamaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER