Diyarbakır'da Newroz kutlamasına çağrı

Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak “Gelin hep birlikte Newroz halayına duralım. Amed, özgürlük arayışı olan herkesindir. 2015 Newroz’u tarihe büyük bir not düşecek” dedi.

Diyarbakır'da Newroz kutlamasına çağrı

Diyarbakır’da 21 Mart Cumartesi günü Newroz Alanı’nda kutlanacak Newroz kutlamasına ilişkin Liluz Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Newroz Tertip Komitesi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, ilçe belediye eş başkanları, kentte bulunan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘Öcalan’ı Diyarbakır Newroz’unda görmek’

Newroz programına ilişkin ilk olarak Newroz Tertip Komitesi Başkanı ve DTK Başkanlık Divanı Üyesi Seydi Fırat açıklamalarda bulundu.

Tüm bölge ve dünyanın gözünün bu yıl Diyarbakır kutlanacak kutlamada olacağını belirten Fırat, Newroz’un dünya kamuoyunda çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen Newroz kutlamalarına PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tarihi deklarasyonlarının damga vurduğunu belirten Fırat, 2015 Newroz’unda da önemli açıklamaların olacağını dile getirdi.

Kürt halkının en büyük isteminin Öcalan’ı Diyarbakır Newroz’unda görmek olduğunu söyleyen Fırat, Öcalan’ın Newroz’a görüntülü mesaj göndereceği yönündeki iddialarına ilişkin ise, netleşen bir durumun olmadığını aktardı.

‘Newroz halayına duralım’

Ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da, büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak Newroz hazırlıklarına başladıklarını söyleyerek, özgürlük umudunu büyütmek isteyen herkesin 2105 Diyarbakır Newroz’una katılması gerektiğini, katılamayacakların ise hayatlarında ki en büyük “keşke”lerden birini yaşayacağını ifade etti.

Diyarbakır Newroz’unun dünyadaki en önemli ve sayılı etkinlikler içerisinde yer aldığını belirtti.

“Bu yılki Newroz’a Kobani ve Şengal direnişi damgasını vuracak. Amed Newroz’u Kobani ve Şengal direnişi ile buluşma Newroz’u olacak.

“Özellik Sayın Öcalan’ın mesajı yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Bu Newroz tarihin çok önemli bir sayfasını oluşturacak.

“Gelin hep birlikte Newroz halayına duralım. Amed, özgürlük arayışı olan herkesindir. 2015 Newroz’u tarihe büyük bir not düşecek.”

Davetliler

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, PYD Eş Başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah, Celal Talabani, Goran hareketi temsilcileri, Rojava kanton yöneticileri, Rojava’da bulunan Arap, Süryani ve diğer halkların temsilcileri, Güney Amerika, Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu ve Türkiye’de bulunan sivil toplum örgütleri temsilcileri ile AK Parti ve CHP davet edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER