Durdurulan MİT TIR'larından mühimmat çıktı

Adana’da ihbar üzerine durdurulan MİT TIR’larına ilişkin savcılık dosyasındaki görüntülere ulaşıldı. Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yok” dediği silah ve mühimmat görülüyor.

Durdurulan MİT TIR'larından mühimmat çıktı

19 Ocak 2014 tarihinde Adana’da ihbar üzerine çevrilen ve içinde Suriye’ye götürülen silahlar olduğu söylenen TIR’ın savcılık dosyasındaki görüntülerine ulaşıldı.

Cumhuriyet gazetesinin ulaştığı görüntülerde Jandarma görevlileri ve savcının nezaretinde kapakları açılan çelik kasalardaki havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermilerinin üstünün, antibiyotik dolu kutularla kapatıldığı anlaşılıyor.

Cumhuriyet-MİT-TIR-29-Mayıs-2015

Ne olmuştu?

Suriye’ye silah ve mühimmat taşıdığı ifade edilen TIR’lar 01 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulmuştu.

Söz konusu TIR’larda yapılan ilk aramalarda silah ve mühimmat bulunduğu ifade edilirken Hatay ve Adana valilerinin talimatıyla aramalara devam edilmesi engellenmişti.

Adana’da TIR’ların durdurulması talimatını veren Savcı Aziz Takçı 24 Ocak 2014’te görevden alınmıştı.

Dönemin Adana Terörle Mücadele Kanunu 10. maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, TIR’ların aranmasını engelleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, daha sonra 15 Ocak 2015’te aralarında Özcan Şişman’ın da olduğu beş savcı, ”soruşturmanın selameti” gereği görevden alınmıştı.

MİT’e ait TIR’ları Adana’da durdurmakla suçlanan 13 askeri personel için de 8 Mayıs 2014’te müebbet hapis cezası istenmişti.

Soruşturma kapsamında 8 Mayıs 2015 tarihinde ise Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca, Adana eski İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay  “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER