Şemdinli Derecik Beldesi'nde HDP'ye saldırı: HDP bayrakları indirildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan HDP Derecik seçim bürosu tarafından asılan HDP bayrakları kimliği belirsiz kişi yada kişilerce indirildi.

Şemdinli Derecik Beldesi'nde HDP'ye saldırı: HDP bayrakları indirildi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan HDP Derecik seçim bürosu tarafından asılan HDP bayrakları kimliği belirsiz kişi yada kişilerce indirildi. 

Alınan bilgilere göre Şemdinli ilçesinin Irak sınırında bulunan Derecik (Rubarok) Beldesi’nde önceki gece DACİA marka otomobille Halkların Demokratik Partisi (HDP) Derecik Belde bürosu önüne gelen maskeli 5 kişi burada uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtı. Maskeli 5 kişi Derecik Beldesi’nde HDP’nin miting düzenlemeyeceği tehdidinde bulundu.

HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş: "30 Mayıs Cumartesi Günü Derecik Mitinginde Olacağız" 


Konu hakkında açıklamarda bulunan HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş; “ görgü tanıklardan aldığımız bilgi doğrultusunda önceki gece DACİA marka otomobille HDP Derecik seçim büromuzun önüne gelen maskeli 5 kişi burada HDP’nin astığı bayrakları indirdikten sonra uzun namlulu silahlarla etrafa rastgele ateş açtı. Bu provokasyonun hemen ardından yine dün gece seçim büromuzun önüne gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler partimize ait asılan bayrakları indirmiş. Bunun bir provokasyon olduğunu biliyoruz. Ama değerli Derecik (Rubarok) halkımız başta olmak üzere hiçbirimiz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Burada HDP mitinginin yapılmayacağı tehdidinde bulunuldu. Halkımız sağduyulu olacaktır. Rubarok halkımız başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızı 30 Mayıs Cumartesi günü Derecik Beldesi Newroz alanında yapacağımız mitinge davet ediyoruz. 30 Mayıs günü burada 7 Haziran’da ise Türkiye genelinde provokasyonculara cevap vereceğiz" dedi.




Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 21:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şemamok/Şapatan
Şemamok/Şapatan - 9 yıl Önce

Atalarını, mensup olduğu milleti inkar etmek, kendini başka bir babadanmış yada soydanmış gibi göstermek, ancak haramla beslenen kimselerin yeltenebileceği bir densizliktir. İnsan geçmişini inkar etmemeli, saygınlığı başka yerde değil kendi meziyetlerinde ve insanlığında aramalıdır.

nav berojya
nav berojya - 9 yıl Önce

Buyle tehditleri savuran yuzu maskeyle gelmez ....o kadar delikanliysa erkek gibi biiz yaptik der

Gerdili olarak haberimiz yok ilk tepkiyi biz veririz
Gerdili olarak haberimiz yok ilk tepkiyi biz veririz - 9 yıl Önce

Siz kimin çöplüğünde ötüyorsunuz biz gerdililer bunu takip edeceğiz bunu gerdili yapamaz kendini bilen insanlar orda taşıyor kimseye zararı ziyanı olmaz ama beli ki biz gerdilileri kötülemek imajımızı zedelemek için yapılmış bir provokasyondur gerdililer her ne kadar acı çekmiş iseler Asla kardeşine silah dayatmaz milletine ve partisine saldırmaz

SIRADAKİ HABER