Enver Müslim: Katliamla insanlık hedef alınmıştır

Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, saldırıyla insanlığın hedef alındığını belirterek, “İnsanlığı, demokrasiyi bu topraklarda yeniden yeşerteceğiz. Terörün insanlık içerisinde hiçbir yeri yoktur” dedi.

Enver Müslim: Katliamla insanlık hedef alınmıştır

Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim’in de aralarında bulunduğu bir heyet, Urfa’nın Suruç ilçesinde katliamın yaşandığı Amara Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan ve Mahmut Toğrul, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP’li ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi tarafından karşılanan heyet, katliamın gerçekleştiği alana geçerek açıklama yaptı.

Katliamda yaşamını yitirenleri anarak, yaralılara acil şifalar dileyen Enver Müslim, katliamla insanlığın hedef alındığını söyledi.

Müslim, “Ne yazık ki terörün eli onlara da ulaştı ve onlar da yaşamını yitirdi. Bu katliamı gerçekleştirenler katlettikleri gençlerin hedef ve mesajlarının bizlere öncü olduğunun farkında değiller. Gençlerin verdiği halkların bir arada yaşama mesajı, insanlık isteyen tüm kesimlerin temel hedefi olacaktır” dedi. Kobani direnişinde olduğu gibi inşasında da halklarla yan yana duracaklarını söyleyen Müslim, “Şehitlerin çizgisi, demokrasi isteyenlerin çizgisi kazanacaktır. Teröristler ve onlara destek sunanlar hiç bir zaman kazanamayacaktır. İnsanlığı, demokrasiyi bu topraklarda yeniden yeşerteceğiz. Terörün insanlık içerisinde hiçbir yeri yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER