Erdoğan: Almanya'nın aldığı karar Gezi olaylarının son halkasıdır

Almanya Federal Meclisi’nin , Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Alman Parlamentosu’nun aldığı son karar da bu zincirin son bir halkasıdır.” dedi.

Erdoğan: Almanya'nın aldığı karar Gezi olaylarının son halkasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda konuştu.

Almanya Federal Meclisi’nin , Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesine tepki gösteren Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Alman Parlamentosu’nun aldığı son karar da bu zincirin son bir halkasıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Önce onlar Holokost’u yeniden bir tanımlasınlar”

“Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost’u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı’nı önce bir gözden geçirsinler.

“Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun?”

“Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. Ama ülkemizi sık sık Ermeni soykırımı tasarılarıyla tehdit eden devletlerin her birinin arkasında milyonlarca masumun kanı ve vebali vardır.”

“Ermeni meselesi şantaj aracı olarak kullanılmaya başlandı”

“Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum.

“Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye’ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye’den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor.”

“Türkiye’den kaçan Türk çete elemanları Almanya başta olmak üzere batı ülkelerinde rahatça hayatını sürdürüyor. Ülkemizde cinayet işleyenleri, mensubu oldukları örgüt nedeniyle saklıyorlar. Özdemir Sabancı cinayeti ile ilgili yeni adım atıldı.

“Eyy Almanya, bunları bilmiyor muyuz sandın?”

“Geçmişin muhasebesi yapılacaksa en alnı ak ülke biz oluruz. Bu konuda pek çok ülkenin sicili çok karanlık ve kanlıdır. Diğer devletlerin geçmişleriyle ilgili bir liste koysak nasıl olur? Kıbrıs Rumlarının adada yaptıklarının şahitleri hala hayatta. Ermenilerin Karabağ’da gerçekleştirdikleri vahşeti dinlemek bugün de mümkündür. 2. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın soykırımından kaçanları biz hala ülkemizde misafir ediyoruz. Eyy Almanya, bunları bilmiyor muyuz sandın? Kırım Türklerinin başına gelenleri biliyorsunuz. Ama onlar, milyonların ölümünü sadece bir istatistikten ibaret gördükleri için vahşeti meşrulaştıracak bir yol bulurlar.

“Soykırım ithamını asla kabul etmiyoruz”

“Ama ülkemizi sık sık Ermeni Soykırımı tasarılarıyla tehdit eden devletlerin arkasında milyonlarca masumun vebali ve kanı vardır. Beğenirler, beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Soykırım ithamını asla kabul etmiyoruz. 1. Dünya savaşı şartlarında, elbette asayişi sağlamak adına birtakım tedbirler alınmıştır.

“Sen nereden biliyorsun ya?”

“Çocuk o ya çocuk, çıkmış Alman Parlamentosu’na metin hazırlıyor. Sen nereden biliyorsun ya? Arşiv bilincin ne senin? Almanya’da doğmuş, büyümüş, nereye gidersen git Tayyip Erdoğan’a küfretmek sana bir şey kazandırmaz. Ama ben koca Alman Parlamentosu’nun bunların arkasına takılmasına şaşırdım.

“Eyy Alman siyasileri, arşivlerinizi açın tartışalım”

“Eyy Alman siyasileri, biz tüm arşivlerimizi açtık açık tutuyoruz, sizin de varsa buyrun açın tartışalım. Ama buna yüreğiniz yetmez. Çünkü böyle bir şeye girdiğiniz anda nasıl rezil olacağınızı biliyorsunuz. Bizde milyonlarca belge var, tamamı kontrolden geçti. Varsa siz de belgelerinizi ortaya koyun. Koyamazlar. Çünkü biliyorlar ki burada öyle bir şey söz konusu değil. Kim kimi öldürmüş, kim kimi yerinden etmiş… Bunların cevabı orada ortaya çıkar.

“Biz bu araştırmayla yüzleşmeye hazırız, bölgede faaliyet yürütmüş olanlar hazır mı? Ermenistan, Almanya, Batılı birtakım ülkeler buna hazır mı? Biz burada bir samimiyet sorunu görüyoruz. Hem aynı ithamı öne sürüp duracaksınız, hem de bunun araştırılmasını sağlayan teklife sırtınızı çevireceksiniz. Buna ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ derler.

“Delikanlı olun ciğerimi yiyin”

“Bizim istediğimiz, herkes için geçerli kuralların bizim içinde geçerli olması. Biz pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Adaletli bir yaklaşım istiyoruz. Avrupa Birliği müstekabatında ne varsa onu istiyoruz. Biz riyakarlık yapılmasını istemiyoruz. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini sürmeyin. Doğduğum büyüdüğüm yer Kasımpaşa’da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin. Bizim anlayışımız budur.”

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER