Erdoğan'dan ABD'ye: Ver papazı, al papazı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de kendilerinden bir kez daha İzmir'de tutuklu papazın istendiğini belirterek, "Sizde de bir papaz (Fethullah Gülen) var, bizde de. 'Ver papazı, al diğer papazı' dedim. Hemen, 'karıştırma orayı' diyorlar. Yok öyle şey" dedi. Irak Kürdistanı'ndaki referanduma da tepkisini sürdüren Erdoğan "Otur oturduğun yerde. Rahat dur. Barzani kendini ateşe attı" ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye: Ver papazı, al papazı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmiş yıllarda Polis Akademisi’nin ‘FETÖ’nün kontrolünde olduğunu belirterek, bu nedenle yeni yapılandırmaya gittiklerini söyledi. Erdoğan bu çerçevede, bundan sonra polislik sınavlarını Açık Öğretim’in yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

DEVLETİN POLİSİ OLUN: Şu veya bu grubun şahsın ekibin değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmanızı özellikle bekliyorum. Görevinizi yaparken arkanızda milletin ve devletin bunların temsili olan cumhurbaşkanınızın olduğunu asla unutmayın. Geçmişte pek çok kurumumuz gibi Polis Akademimiz de bir grup tarafından sinsice kontrol altına alınarak kendi amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Sınavlarından terfilerine kadar her konuda elde ettikleri gücü devleti ele geçirmek için kullanan FETÖ sonunda işi millete saldırmaya kadar vardı. Polis Akademisi’ni de yeniden yapılandırdık.

SİVİLDEN KOMİSER YARDIMCISI ALIMINA DEVAM: Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347’yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde polislik sınavını Açık Öğretim yapacak.

MEDYAYA, ÜNİVERSİTEYE MİLLİ ANLAYIŞ: Medya, üniversite, iş dünyası gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde, yerli ve milli anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’ olmalıdır.

BİR PAPAZ DA SİZDE VAR: Pensilvanya’daki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Sen nasıl profesörsün? Sen profesör olsan ne yazar? ‘Papazı verin’ diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin, biz de onu size verelim. ‘Onu karıştırma.’ Ne demek? Adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmışlar peşine gidiyorlar. Şu anda da birçoğu kaçmış, Pensilvanya’da onun kaşanesinde, onunla beraber yaşıyorlar. 400 dönüm arazi Amerika onlara tahsis etmiş, orada beraber ‘dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz’ diyorlar. Ama Amerika’nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor. Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar.

GİTTİĞİNİZ YERDE BUNLARI BULMANIZ GEREKİYOR: Açıkça ikaz ediyorum, devletin içinde hiçbir kişinin paralel bir yapılanmaya gitmesine izin veremeyiz. Gittiğiniz yerlerde bunları aramanız bulmanız çıkartmanız gerekiyor.

BİZİ GÜÇ SAHİBİ YAPTILAR: Eğer bu millet bu ülke artık kendisi insansız silahlı silahsız hava araçlarını üretir hale geldiyse, bize o zulmetmek isteyenler bizi şimdi ev sahibi, güç sahibi yaptılar. Ülkemiz üzerinde yapılan hesapları boza boza bugünlere geldik. Şu anda Güneydoğu Doğu buralarda polisimizle jandarmamız askerimizle verilen mücadeleyle bire on netice alır noktaya geldik. Bu uluslarası terörle mücadelede konulan çıtanın üstüdür. Yeter olan sıfırlamaktır. Suriye ve Irak’ta yaşanan hadiseleri Türkiye’den bağımsız olarak görmüyoruz. Bizim bozduğumuz oyunlar sebebiyle sürekli yeni senaryolar üretiliyor.

BARZANİ KENDİNİ ATEŞE ATTI: Kuzey Irak’ta ortaya çıkan son durum üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle adeta kendini ateşin ortasına atmış bulunuyor. Kim senin bağımsızlığını kabul ediyor? Kosova, şu ana kadar daha 114 ülke bağımsızlığını kabul ediyor ama halen devlet olamadı. Yüzde 92 falan da kabul görmüş. Yüzde 72 katılım varmış. Biz bunları çok gördük. Otur oturduğun yerde petrolün var rahat dur. 350 kilometre sınırın var bizimle konuştun mu?

BU ATEŞ BİZİ TEĞET GEÇER: Kuzey Irak’ta ortaya çıkan son durum üzüntü verici olmakla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir. Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar. Gönüllü asker yazılanlar yarın her şey normale döndüğünde kaderdaşlarının yüzüne bakamayacaklardır. Türkmenlere orada zulüm ediyorlar. Onların haklarını, hukukunu asla göz önünde bulundurmuyorlar. Bugün Kuzey Irak’taki gelişmelere sert tepki veriyorsak, Arapların, Kürtlerin, Türklerin ve diğer kesimlerin iyiliğini istiyor olmamızdır.

YENİ LAWRENCE’LER BAŞARILI OLAMAYACAK: Israrla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail’in MOSSAD’ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence’ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum.

NAİM SÜLEYMANOĞLU ÇAĞRISI: Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu tüm dünyaya hatırlatmak istiyorum. Siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımdan çıkmış vaziyette. Ancak bir karaciğer nakli ile umudun olduğu söyleniyor. Kendisine geçmiş olsun temennimi dualarımızla güçlendirmek istiyorum. Bu vesileyle Turgut Özal’a da Allah’tan rahmet diliyorum onu ülkemize kazandıran da oydu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER