Eş Başkanlar, barış ve özgürlük dilekleriyle oylarını kullandı

Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, sandık başına giderek oylarını kullandı.

Eş Başkanlar, barış ve özgürlük dilekleriyle oylarını kullandı
Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçimden çıkacak iradeye herkesin saygılı olmasını gerektiğini vurgulayan Eş Başkanlar, seçimin barışa ve özgürlüklere vesile olmasını dilediler.  

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, oylarını kullandı. Kışanak, sabah erken saatlerde Kayapınar 2. Özel Mezopotamya Ortaokulu'na geldi. Seçmenler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Kışanak, 2164 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimlerin tercih açısından önemli olduğunu, halkın bugün iradesini sandığa yansıtacağını ifade eden Kışanak, "Herkese şimdiden hayırlı olsun. İradesini kullanmak ve geleceğine dair söz sahibi olmak, aktif yurttaşlık hakkıdır. Tüm yurttaşlarımızın bu hakkı mutlaka kullanması lazım. Herkesi sandık başına davet ediyorum. Gelsinler oylarını kullansınlar, tercihlerini ortaya koysunlar" dedi.  

Bu günün barış ve demokrasiye yakışır bir gün olmasını arzu eden Kışanak,  kimin üzerine ne sorumluluk ve görev düşüyorsa herkesin bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Kışanak, "Bugün hiçbir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bu seçim olaysız bir şekilde sonlanarak tarihe geçmelidir. Ayrıca bu seçimin barışa ve özgürlüklere vesile olmasını istiyoruz" diye konuştu.

'ÖDEDİĞİMİZ BEDELLER BOŞA GİTMEYECEK'

Seçime yüksek katılım beklediklerini belirten Kışanak, seçimden çıkacak halk iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Seçim kampanyasının biraz sert geçtiğine ve çeşitli provokasyonların yaşandığına dikkat çeken Kışanak, Amed'in bu provokasyonların en acısını yaşadığını dile getirerek, "Ben bu vesile ile bir kez daha Diyarbakır halkına o gün mitingde bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü büyük bir felaketi oradaki insanların sağduyusu, metaneti ile aşmış olduk. Yaşamını yitirenleri demokrasi şehidi olarak kabul ediyorum, herkes böyle kabul ediyor. Demokrasi için bir bedeldi. Umuyorum ki ödediğimiz bedeller boşa gitmeyecek, demokrasi kazanacaktır" dedi.

'DEMOKRASİ HALKIN TERCİHLERİYLE İLERLER'

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, oy kullanmak için Yenişehir Gaffar Okan Anadolu Lisesi'ne eşi Özlem Anlı, çocukları Peyman ve Payiz ile birlikte geldi. 1317 numaralı sandıkta, çocukları Payiz ve Peyman ile birlikte oyunu kullanan Anlı, seçimin herkese hayırlı olmasını diledi. Seçime ilginin yoğun olduğunu ve insanların demokratik tercihlerini ortaya koyacağını dile getiren Anlı, demokrasinin halkın tercihleriyle ilerlediğini belirtti. Anlı, "Seçim sürecini keyifli bir şekilde geçirmek istiyorduk. Fakat iki gün önce HDP mitinginde yaşanan patlamadan dolayı üzgünüz. Sandıktan özgürlük, eşitlik ve barışın çıkacağından dolayı bizler umutluyuz. Tekrardan sizlerin vasıtasıyla yurttaşlara seslenerek oy kullanmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER