Fatih'te bir evde 5 ölü!

İstanbul Fatih'te bir evde Iraklı olduğu iddia edilen 5 kişi ölü olarak bulundu. 2 kadın, 2 çocuk ve bir erkeğin ölümüne gaz sızıntısının yol açtığı belirtiliyor.

Fatih'te bir evde 5 ölü!

Qadrat ailesi iki gün önce akrabalarının yaşadığı İstanbul'a geldi. Faith'te yakın akrabalarının Softa Sinan Sokak üzerindeki apartmanın giriş katında bulunan dairesinde kalmaya başlayan aileden haber alamayınca akrabaları sabah saatlerinde daireye geldi. 

5 KİŞİ ÖLÜ BULUNDU

İçeriden ses gelmemesi üzerine kapıyı kıran akrabaları ve komşuları korkunç manzarayla karşılaştı. Hareketsiz halde yatan Baba Ali Qadrat (45), eşi Salwa Bllanje (44) ile çocukları Malak (14), Omran (11) ve Abdullah (9) için hemen ambulans ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri anne, baba ve üç çocuğunun hayatını kaybettiğini belirledi.


İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ açıklamasında şu bilgiler verildi;

 "İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler. Ortamda yapılan ilk ölçümlerde, pencereler açılarak havalandırma yapılmış olduğu için karbonmonoksite rastlanmamıştır. Söz konusu adreste meydana gelen ölüm olayının kesin nedeni, yapılacak adli incelemeler sonucunda netlik kazanacaktır"


SALONDAKİ KOMBİ ÖLDÜRDÜ

Olay yeri inceleme ekipleri olayı aydınlatmak için çalışma yaparken, savcı da daireye gelerek incelemelerde bulundu. Dairede yapılan ilk incelemelerde ailenin dairenin salonunda bulunan kombiden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. İGDAŞ ekipleri de daireye gelerek incelemelerde bulundu. Salonda bulunan kombinin baca bağlantılarının uygun olmadığı öğrenildi. 

Hayatını kaybeden ailenin yaşadığı bina sakinleri de sabah saatlerinde çok yoğun gaz kokusu olduğunu ve daireye baktıklarında cenazelerle karşılaştıklarını belirtti.
Aile üyelerinin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken polisin olayla ilgili soruşturması ise sürüyor.

VALİ AÇIKLADI : IRAKLI BİR AİLE

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3’ü çocuk 5 kişinin Iraklı olduğunu söyledi. Mutlu, ailenin 2 gün önce İstanbul’da bulunan akrabalarına ziyarete geldiklerini kaydetti.

Mutlu olayla ilgili bilgileri verdi;

-“Fatih’te 5 Iraklı doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Anne baba ve 3 çocuk iki gün evvel İstanbul’a gelmiş. Yakınlarını ziyaret için gelmiş olan bir aile. Şehrimizde çok Suriyeli olduğu için Suriyeli aile denebilir. Bir yanlışlık olmasın özellikle Iraklı olduğunu belirtiyorum. Misafirliğe geldikleri evde 14, 11 ve 8 yaşında üç çocukve anne babası, doğaldan zehirlenerek yaşamını yitirmiş. Aile ırak asıllı. Suriyeli deyince üzerinde çok spekülasyonlar olabiliyor.”

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER