Fransa'da düşen uçakta kurtulan olmadı

Fransa’da düşen 144 yolcu ve altı mürettebat taşıyan uçakta kurtulan olmadığı, uçağın karakutularından birine de ulaşıldığı belirtildi.

Fransa'da düşen uçakta kurtulan olmadı

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri’nin güneyinde düştü. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 144 yolcu ve altı mürettebat taşıyan uçakta kurtulan olmadığını söyledi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, “Düşen uçakta çok sayıda İspanyol, Alman ve Türk var” dedi. Fransa İçişleri Bakanlığı, uçağın karakutularından birine ulaşıldığını açıkladı.

Köln-Bonn Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Germanwings CEO’su Thomas Winkelmann, “Düşmeden önce sekiz dakika boyunca iritfa kaybetti. Uçağın hangi sebeple alçaldığını bilmiyoruz. Uçağın düşme nedenini bir an önce bulmaya çalışacağız. Yolcular arasında iki bebek vardı. Uçağın son kontrolleri Lufthansa tarafından dün yapıldı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübesi olan bir kaptandı. Airbus uçağıyla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991’den beri kullanılıyordu” dedi.

Winkelmann, “Acil durum sinyaliyle ilgili yeni bir bilgi veremiyoruz. Bir sinyal verildiğini doğrulamıyoruz. Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde. Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz” dedi.

Germanwings CEO’su, “Normal uçuşlarımıza devam edeceğiz. Uçağa binerken isim veriyorsunuz ancak yolcularla ilgili detayları biz de bilmiyoruz. İspanya Schengen ülkesi olduğu için pasaport kontrolü yapılmıyor. Yolcularla ilgili yalnızca genel bilgilere sahibiz” diye konuştu.

Airbus’tan yapılan açıklamada, “Uçak 46 bin 700 uçuşta yaklaşık olarak 58 bin 300 saat uçuş gerçekleştirmiştir. Uçak CFM 56-5A1 motorları ile güçlendirilmiştir. Şu anda elimizde başka kesin bilgi bulunmamaktadır” denildi.

Kaza sabah saatlerinde meydana gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER