Gazi Karakolunda Falaka İşkencesi İddiası

18 yaşındaki Çelik, gözaltına alınıp götürüldüğü Gazi Karakolunda falaka işkencesi gördüğünü söyleyerek savcılıkta şikayetçi oldu.

Gazi Karakolunda Falaka İşkencesi İddiası
İstanbul Sultangazi’deki Gazi Polis Merkezi Amirliğinde falaka ve kaba dayak işkencesine maruz kaldığını söyleyen 18 yaşındaki Eser Çelik, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığında şikayetçi oldu.


Çelik dün sabah “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alınarak Gazi Mahallesindeki Gazi Karakoluna götürüldü. Bu sabah Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Çelik, Savcı Cengiz Çallı’ya verdiği ifadede karakolda yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Polisler beni Gazi Karakoluna götürdüğünde ters kelepçeleyip yere yatırdılar. Ayakkabılarımı çıkarıp ayağımın altını copladılar. Sonra da sırtıma bastılar. Bunları yapan polislerin ismini bilmiyorum ancak görsem tanırım. Polislerden şikayetçiyim.”

Avukatı Özgür Yılmaz bianet’e yaptığı açıklamada, Eser Çelik’in gözaltı muayenesi için götürüldüğü Haseki Hastanesi’nde ayrıntılı muayene yapılması, film çekilmesi ve darbın belgelenmesi talebinde bulunduklarını ancak taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

Çelik bu sabah Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Avukat Yılmaz, detaylı muayene taleplerini mahkemede de yineleyeceklerini belirtti.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER