Hakkari Belediyesi'nin Yüksekova halkına destekleri sürüyor

Hakkari Belediyesinin Yüksekova ilçesi için başlattığı dayanışma çalışmaları devam ediyor.

Hakkari Belediyesi'nin Yüksekova halkına destekleri sürüyor
 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının zaman ayarlı olarak kaldırılmasının hemen ardından ilçe halkına destek vermeye başlayan Hakakri Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor.

İlk etapta ilçeye 400 koli gıda malzemesi, bir su taşıma tankeri ve 4 bin 500 ekmek gönderen Hakkari Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) kurduğu hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere inşaat, harita, makine mühendisleri ve şehir plancılarından oluşan 8 kişilik teknik heyet görevlendirdi.

‘RAMAZAN İÇİN 5 İFTAR ÇADIRI VE 260 GIDA KOLİSİ’

Belediye’nin 8 kişilik teknik heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği ile ilçede başlatılan hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, Hakkari Belediyesi Eş Başkanvekili Şaban Alkan, Belediye Eş Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve belediye personellerinden oluşan bir heyet ramazan öncesi ilçeye geldi.

i-1-20160606130725.jpg

Heyet, 260 gıda kolisi, 5 ton karpuz, bin 500 ekmek, 5 iftar çadırı ve 700 sandalyeyi beraberinde götürdü. Heyet tarafından getirilen malzemeler Yüksekova Belediyesi'nin soğuk hava deposunda toplanırken, Güngör ile Cumhuriyet mahallesinde iftar çadırları kuruldu.

ALKAN: ‘YÜKSEKOVA’DA YARALAR SARILINCAYA KADAR BURADAYIZ’

Belediye heyeti buradaki mahallelerde incelemelerde bulunurken, Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan ve Eş Başkan Yardımcıları evleri ve iş yerleri hasar gören vatandaşlar ile görüştü. Alkan, burada kısa bir açıklamada bulunarak Yüksekova halkı ile dayanışma için burada bulunduklarını, Yüksekova'da yaraların sarılıncaya kadar desteklerini sürdürüp, belediye olarak Yüksekova’da bulunacaklarını belirtti.

Eş Başkan Vekili Alkan ayrıca, Hakkari Belediyesi’nin başlattığı bu dayanışma sürecine omuz veren tüm belediye emekçilerine de teşekkür ederek, Yüksekova için dayanışmanın büyütülmesi için herkesi duyarlı olmaya davet etti. ( Yüksekovahaber)

NOT: Yüksekova için Rojava Derneği Van şubesi bir kampanya başlattı. Destek vermek isteyenler dernekle irtibata geçebilirler ( 0 432 215 66 00). Yüksekovada yardım çalışmalarında gönüllü çalışabilecek insanlar belediye ile irtibata geçebilirler. 0438 3514011-0438 351233


Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER