Hakkari İl Genel Meclisi Üyeleri Şemdinli'de muhtarlarla bir araya geldi

İl genel meclisi üyeleri, Şemdinli'de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Hakkari İl Genel Meclisi Üyeleri Şemdinli'de muhtarlarla bir araya geldi

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

İl Genel Meclis üyeleri Şemdinli Belediyesi bünyesindeki Guldexwin Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. İl genel meclis üyeleri burada muhtarların sıkıntıları dinlendi.

Köy ve mezralara yapılan hizmetlerin ve çalışmaların nasıl yapıldığını nasıl karar verildiği konusunda muhtarlara bilgilendirmede bulunan İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, ayrıca bu yıl yapılması planlanan ve kabul edilen projelerin hangi köy ve mezrada nelerin yapılacağı ayrılan bütçenin ne kadar olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin yanında; Rojava ve Kobani saldırılarına da değinen Özdemir, "Özellikle Kürtlere saldıran IŞİD çetelerinin yapmış olduğu vahşeti herkes görüyor ve halen buna sessiz kalan insanlar ve alimler var. Bu vahşete neden sessiz kalınıyor ki? Kuran'da bile katliamlar yasaklandığı halde neden herkes sessiz kalıyor. Türkiye ve dünyada yaşayan insanlık neden ses çıkarmıyor. Bir çok devletten gelen bu barbarlar bir tek Kürtlere karşı savaşıyor Kürtleri öldürüyorlar"  dedi.

Konuşmaların ardından toplantı soru cevap bölümüyle son buldu.

Toplantıya Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Davut Evin, Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı (HDP) Galip Geylani Demokratik Toplum Partisi (DTK) Eş Başkanı Nurettin Tekin, Kesk, Disk Tümbelsen temsilcileri İlçe ve köy muhtarları katıldı.



Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER