HDP'de milletvekili adaylığı için son tarih 2 Mart

Seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP, çalışmalarını hızlandırdı. Seçim çalışmaları eşbaşkanların koordinasyonunda devam edecek ve adaylık için başvurular 2 Mart’a kadar devam edecek.

HDP'de milletvekili adaylığı için son tarih 2 Mart

Her ilde en az 5 kişilik aday adayı başvuru komitesi oluşturulacak. 2 Mart’a kadar il ve ilçe seçim komisyonları oluşturulacak. Ayrıca Avrupa’da da seçim komisyonu oluşturulacak. 16 Şubat’ta başlayacak aday adaylığı başvuruları 2 Mart’ta sona erecek. Merkezi koordinasyon oluşturulacak ve yerel örgütlerden aday eğilimleri alınacak. Aday adaylığı için erkeklerden 2000, kadınlardan ve gençlerden 1000’er lira alınacak.

Sandık esaslı örgütlenme çalışması yürütecek olan HDP, gönüllülük esasıyla mart ayına kadar örgütlenmesini tamamlayacak.

Tüm bu süreçte ittifak görüşmeleri de devam edecek. 70 milletvekili çıkarılması halinde, Meclis’te 2 grup olarak çalışılması gündeme gelecek.

HDP’de aday kulisleri de hareketli. Partinin iki dönem kuralının sadece Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve İmralı Heyeti’nde bulunan Pervin Buldan için esnetileceği konuşuluyor. İmralı Heyeti’ne dahil olan Ceylan Bağrıyanık ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da aday olacağı kulislerde konuşulanlar arasında.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER