Hakkari'de HDP'ye saldırılara tepki

Hakkari'de BDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, HDP'ye yapılan saldırının BDP'ye aynı zamanda barışa yapıldığını söyledi.

Hakkari'de HDP'ye saldırılara tepki
Hakkari'de BDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, HDP'ye yapılan saldırının BDP'ye aynı zamanda barışa yapıldığını söyledi.


Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP ve HDP'nin il yöneticileri STK temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı. Hakkari Üniversitesi Cölemerg Öğrenci Derneği'ne üyesi bir grup öğrencinin Berkin Elvan için yaptığı yürüyüş sonrası basın açıklaması yapıldı.

HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili basın açıklamasını BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı okudu. HDP'ye yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Çallı, Cemaat ve Hükümet arasındaki çekişmede yine Kürtlerin ezildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu.

"Açık söylemek gerekirse biz bunların bu didişmelerine çimen olmayacağız. Hükümet, bugün demokratik tepkilerini ortaya koyan barış annelerine, yaşlılara, gençlere yapılan saldırılara karşı sessiz kalmaktadır. Aynı şekilde STK'lar da bu vahşet karşısında sessiz kalmaktadır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Buradan Türkiye'nin batısına seslenmek istiyoruz. Yaklaşık bir yıldır Türkiye'ye cenazeler gelmemektedir. Bu da barış müzakereleri sayesinde olmuştur. Bunu muhafaza etmek sadece Kürt halkının boynunun borcu değildir. Bakın bugün Kürdistan'da hangi ideoloji, hangi inanç, hangi mezhebe sahip olursa olsun her parti, her şahıs, her grup özgürce siyasetini yürütebilmektedir. Biz aynı sorumluluğu Türkiye'nin batısından da bekliyoruz."

HDP'YE YAPILAN SALDIRI BDP'YE YAPILMIŞTIR

BDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ise, HDP'ye yapılan saldırının BDP'ye aynı zamanda barışa yapıldığını kaydeden Geylani, "HDP'ye olan saldırı Kürt özgürlük mücadelesine olan saldırıdır. Bu ve benzeri daha ağır saldırıları yaşadık, bugün de yaşıyoruz. Kürt halkı özgürlük mücadelesine canını, başını her şeyini ortaya koyan bir halktır. Bu saldırılar boşa değildir. Çünkü yaklaşan seçimlerde yarışan iki güç vardır. Biri AKP, MHP, CHP, Cemaat'tir. Diğeri ise halkımız, BDP ve HDP'dir. Bu nedenle bu saldırıların sorumlusu AKP, Cemaat, CHP ve MHP'dir. Kürt halkı söz konusu olunca bu güçlerin hepsi birleşiyor" dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER