HDP heyeti: 'Gelin, Gever'de insani yardım çalışmalarına katılın'

Yükskeova'da barınma sorunlarının yaşandığını belirten HDP'li milletvekilleri, özellikle gençlere Yüksekova'da yeniden inşa çalışmalarına katılım çağrısı yaptı.

HDP heyeti: 'Gelin, Gever'de insani yardım çalışmalarına katılın'
 Sokağa çıkma yasağının 78 günün ardından kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova'da bulunan HDP'li milletvekilleri, Yüksekova halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. 


Dicle Haber Ajansı'na konuşan HDP'li vekiller özetle şunları söyledi:

Van HDP Milletvekili Lezgin Botan: "Korkunç bir insanlık suçu işlemiş, gerçek yüzlerini Gever'de göstermişlerdir. Burada Saray faşizmi yaşanmıştır. Her iki dünyada elimiz onların yakasında olacaktır. Hendeklerin olmadığı yerlerde yapılanlara bakın, utanmadan birde hayasızca sitelerde IŞİD'e rahmet okuyan resimleri oralarda yayınlıyorlar. Bunların hesabı sorulacaktır. Gever halkı diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek. Gever halkı onursuz, haysiyetsiz değildir. Operasyon bitmesinden 40 gün sonra bile her yeri yakıp yıkmışlar. Kardeşliği umudu, adaleti yakıp yıktınız."

Akdoğan: Çadır ve gıdaya ihtiyaç var

Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan: "Tümüyle halka karşı bir savaş yürütüldü burada. İçine girdikleri evlerin günlerce kullanılıp tamamen ateşe verilmesi, tek bir evin dahi sağlam bırakılmamış olması. Halk AKP'nin buradaki duvarlarda Nazi işareti yaparak verdiği mesajı gayet iyi anladı" dedi. Gever halkıyla dayanışma içinde olacaklarını vurgulayan Akdoğan, Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan yurttaşlara da, "Bu zihniyeti ancak dayanışmayla aşabiliriz. Bu halk bu siyasete teslim olmayacaktır. Buraya gelip gönüllü olarak çalışmak isteyen arkadaşlarımıza çağrımız var, buraya gelip bu halkın yaralarını hep birlikte sarmaya çalışalım."

Gençlere çağrı

Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan: Bu tarihi süreçte tarihi bir dayanışma da gereklidir. Zorlu bir süreç ama bu dayanışmayı en üst seviyede gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bütün Kuzey Kürdistan'dan bütün Türkiye demokrasi güçlerinden ve Avrupa'da yaşayan Kürtlerden Gever'le daha fazla bir dayanışma içersinde olmasını istiyoruz. Çadır, gıda, su ihtiyaçlarının biran önce giderilmesi gerekiyor. Özellikle Van halkından Gever için destek ve yardım bekliyoruz. Rojava Derneği üzerinden buraya ulaştırabilirler yardımlarını. Gever halkı kente geri dönerek devletin soykırımını boşa çıkarıyor. Gençlerimize çağrımızdır gelin Gever'de gelin insani yardım çalışmalarına katılın."

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 12:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet erdem
Mehmet erdem - 8 yıl Önce

Yardım etmek istyorum

SIRADAKİ HABER