HDP'nin İzmir, Adana ve Diyarbakır mitingleri yasaklandı

HDP İzmir, Adana, Diyarbakır ve İstanbul’da demokrasi buluşmaları adıyla mitingler yapmaya hazırlanıyordu. Ancak İzmir, Adana ve Diyarbakır valilikleri mitinglere izin vermedi.

HDP'nin İzmir, Adana ve Diyarbakır mitingleri yasaklandı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir, Adana Diyarbakır’da yapmak istediği mitingler valilikler tarafından yasaklandı.

İzmir

4 Haziran Cumartesi günü HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla Gündoğdu Meydanı’nda yapılması planlanan mitinge İzmir Valiliği,  ’kamu güvenliği’ni gerekçe göstererek izin vermedi.

Mitinge Yüksekdağ’ın yanısıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Demokratik Topkum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle de katılacaktı.

Adana

HDP Adana İl Örgütü’nün, 4 Haziran günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı’nda yapmayı planladığı mitingi yasaklandı.

Mitingin “örgüt propagandasına dönüşebileceğini ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik yapılacak her türlü eylemi provakatif sansasyonel-provokatif saldırılar ile kargaşa ortamının çıkarılmaya çalışılacağı” gerekçesiyle Adana Valiliği, miting başvurusunu reddetti.

Kararda, 1 Haziran itibariyle kent genelinde yapılacak basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin yasaklandığı da belirtildi.

Diyarbakır

HDP’nin 5 Haziran’da Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği miting de yasaklandı.

5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda HDP seçim mitingi yaparken bomba patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti.

Diyarbakır Valiliği “güvenlik gerekçesiyle” yapılacak mitinge izin vermedi.

HDP yöneticileri yarın 10.00’da Diyarbakır İl Binası önünde valiliğin bu kararını kınayan bir açıklama yapacak.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, keyfi yasaklamaları asla dikkate almayacaklarının belirterek, engellemelere rağmen mitingleri yapacaklarını söyledi.

İstanbul

HDP’nin 5 Haziran’da yapacağı İstanbul mitingi içinse herhangi bir yasak kararı gelmedi. İstanbul mitingi Pazar günü Bakırköy Salı Pazarı’nda yapılacak.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve Demorkatik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sabahat Tuncel’in katılacak.

Mitingde, sanatçılar Xero Abbas, Grup Munzur ve Nurcan Değirmenci de birer konser verecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER