Şemdinli sınırında göz kamaştıran eserler

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Günyazı Köyü'ne bağlı Tekeli mezrasında ilk defa resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen resim sergisinde sergilenen eserler ise göz doldurdu.

Şemdinli sınırında göz kamaştıran eserler
Zekeriya DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Günyazı Köyü’ne bağlı Tekeli mezrasında ilk defa resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen resim sergisinde sergilenen eserler ise göz doldurdu.

Şemdinli ilçesinin Irak – İran ve Tür kiye üçgeninde bulunan Günyazı Köyü’ne bağlı Tekeli mezrasındaki Tekeli Ortaokulu ile Tekeli İlkokulu’nda ilk defa resim sergisi düzenlendi. Okulun görsel sanatlar öğretmeni Özlem Özçelik öncülüğünde yıl sonu etkinlği kapsamında öğrenciler ve dışardan kurs alan köylü kızlar tarafından, kara kalem, yağlı boya, sulu boya, fresko, ebru sanatı ve akrilik boya ile yapılan çalışmalar sergilendi. Birbirinden güzel eserler göz doldurdu.

FEDAKAR ÖĞRETMEN KÖYLÜLERİN UMUDU OLDU, ESERLERİ GÖZ DOLDURDU!

Şemdinli’nin Tekeli Ortaokulu ile Tekeli İlkokulu’nda görevli Özlem Özçelik, yaklaşık 2 yıldır Tekeli köyü okulunda görsel sanatlar derslerine giriyor. ‘Yeşeren Güller Projesi’ kamsamında ilçe merkezinin yanı sıra görev yaptığı Tekeli mezrasının fedakar öğretmeni Özçelik, burada boş zamanlarında köyde eğitim alamayan köylü kızlara resim eğitimi vermeye başladı. Genç kızlarda kursalarını ihmal etmeyip görsel sanatlar öğretmeni Özlem Özçelik’in atolyesinde kurs görmeye başladı. Kısa sürede büyük başarı elde ederek resim çizmeye başlayan köylü kızlar bu başarılarının öğretmen Özçelik’e burçlu olduklarını kaydetti. Öğretmen Özçelik’in desteğiyle hazırlanan eserler okulun yıl sonu etkinliği kapsamında hazırlanan resim sergisinde sergilendi. Büyük beğeni toplayan eserler göz doldurdu.

Buradaki sanat eserleri öğrencilerimin duygu ve düşüncelerini, güzel hislerini yansıtmak olduğunu kaydeden Tekeli Köyü Ortaokulu teknoloji ve tasarım öğretmeni Özlem Özçelik; “dünya yeterince mükemmel olmadığı için ‘sanat’ vardır, sözüyle yola çıktığımız sergide hayatımıza renklerle ve çizgilerle sanattaki düşüncelerin görsel güzelliğini katmak istedik. Buradaki sanat eserleri de öğrencilerimin duygu ve düşüncelerini, güzel hislerini yansıtmaktadır” dedi.

Özçelik; “her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Ne mutlu ki bizlere böylesine yüksek ruhlu sanatçı adayları yetiştirmek. Eğer öğrencilerimizin içlerinde sanata dair ufacık bir kıvılcım varsa bunu geliştirmelerini temenni ederim. Çünkü yaratıcılık öğrenilebilen, geliştirilebilen bir güçtür.  Ben de bu görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Ayrıca Tekeli Ortaokulu’nda bugüne kadar yapılan ilk sergi olduğu için ilgi büyüktü ve bizi çok mutlu etti. Gelen, tebriklerini ileten herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Resim sergisine Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz, İlçe Müftüsü Muhammed Değirmenci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve köylüler katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 13:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
hetem özkan
hetem özkan - 8 yıl Önce

emeği geçen her kese
sonsuz şükranlarımı
iletiyor
nice başarılı çalışmalar
temenni ediyorum

Ankaralı
Ankaralı - 8 yıl Önce

Gerçekten de çok güzel bir haber. Bu güzel gönüllü öğretmenimize böyle öğrenciler yetiştirdiği için minettarız.

YUNUS kaplan
YUNUS kaplan - 8 yıl Önce

Helal olsun

Emrah Demir
Emrah Demir - 8 yıl Önce

Umarım bu bir mutluluk serüveninin başlangıcıdır. Öğretmenimize sonsuz müteşekkirlerimi iletiyorum.

şakir nerkuleli
şakir nerkuleli - 8 yıl Önce

maşallah gerçekten çok güzel eserler emeği geçen bütün arkadaşlara helal olsun

Sabır Çelik
Sabır Çelik - 8 yıl Önce

Güzel Şemdinli'mde bu tür eserleri görmek gerçekten gurur verici... bütün içtenliğimle tebrik ediyorum. Ellerinize ve yüreğinize sağlık

CENGİZ SÜREN
CENGİZ SÜREN - 8 yıl Önce

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Özlem ÖZÇELIK, yıl boyunca ozverili bir şekilde çalışarak okulumuzun guzellestirilmesi, geliştirilmesi ve tinitilmasında büyük emek sarfetti. Ama asıl önemli olanı öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerde bulunmalarını ve kendilerini bu alanda ifade etme imkanını sagladi. Dolayısıyla tüm bu çalışmalarından ötürü Özlem hocamıza TESEKKUR edip, başarılarının devamını dilerim. Ayrıca hem yaptıkları çalışmalar hem de sergimizin organize edilmesinde büyük yardımları olan İngilizce Öğretmenimiz Merve AKTÜRK ile müdür yardımcımız Yusuf ERKAN' a ve bu güzel haberi yapan ve yayınlayan ŞEMDINLEHABER'e çok çok Teşekkür ederim.

şakir nerkuleli
şakir nerkuleli - 8 yıl Önce

maşallah gerçekten çok güzel eserler emeği geçen bütün arkadaşlara helal olsun


SIRADAKİ HABER