HPG'li Hamit Cihangir Toprağa Verildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde, HPG'lilerin bulunduğu bir araca düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren HPG'li Hamit Cihangiri'nin (Şervan Şaho) cenazesi, Yüksekova'da toprağa verildi.

HPG'li Hamit Cihangir Toprağa Verildi
Kars'ın Kağızman ilçesi yakınlarındaki bölgede 23 Ekim günü HPG’lilerin bulunduğu bir araca askerler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda yaşamını yitiren  3 HPG'liden Hamit Cihangiri'nin (Şervan Şaho) cenazesi yüzlerce kişi tarafından Yüksekova’da toprağa verildi.

Cenazeyi ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan köprüsünde yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı.  İlçeye getirilen cenaze  Cengiz Topel Caddesi üzerinde omuzlara alarak Eski Kışla Mahallesi’nde bulunan merkez camisinde dini vecibeleri yerine gitirdikten sonra kitlese bir şekilde yürüyüş halinde Orman mahallesi’nde bulunan ‘Şehitlik’te’ defnedildi.

Yürüyüşe HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Beldiye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, TUHAD-FED,  MEYA-DER, Barış Nenneleri, HGP’li Hamit Cihangir’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde kısa bir açıklama yapan Yüksekova Kent Meclis Eş başkanı Şerafettin Dede,  kürt halkı bir evladını daha toprağa verdi. Kürt halkı Sayın Abdullah Öcalan’ın vermiş olduğu mesajları dinleyerek ona göre hareket ediyor. Dede, sakın olaki provaksyonlara gelmemek lazım dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra kitle dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER