HPG/YBŞ: Şengal'de 17 DAİŞ çetesi öldürüldü

HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi kapsamında Direniş Güçleri'yle DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

HPG/YBŞ: Şengal'de 17 DAİŞ çetesi öldürüldü
HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi kapsamında Direniş Güçleri'yle DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Yaşanan çatışmalarda 17 çetenin öldürüldüğü, 1’inin esir alındığı belirtilen açıklamada, 4 PKK'li yaşamını yitirdiği kaydedildi.


HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde Şengal şehir merkezinde direniş güçleriyle DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmalar sürdüğünü kaydetti.

Açıklamada, “23 Aralık tarihinde (dün) tüm gün boyunca güçlerimiz ile DAİŞ çeteleri arasında yoğun çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmaların sonucunda DAİŞ çetelerinin tüm saldırıları geri püskürtülürken, netleştirilebilen 12 çete üyesi öldürülmüş, 8 çete üyesi ise yaralanmıştır. 1 DAİŞ çetesinin esir alındığı ve 1 kadın ile 2 çocuğun DAİŞ çetelerinin elinden kurtarıldığı bu çatışmalarda, çetelere ait olan üzerinde 23,5’luk doçka (uçaksavar) kurulu bir araç ve yine çetelere ait bir cephane deposu güçlerimiz tarafından imha edilmiş, çetelere ait 3 adet kalaşnikof ferdi silah, 1 adet B-7 tipi roketatar, 5 adet B-7 roketi ve bir miktar mermi güçlerimiz tarafından ele geçirilmiştir. Yaşanan tüm çatışmalar boyunca HPG üyesi 4 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır” denildi.

HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, “Değerli militan Nurhak yoldaşın komutasında, Şengal halkının savunması için gözünü kırpmadan savaşan ve bu uğurda canını feda eden bu değerli yoldaşlarımızı anıyor, anılarını Şengal’i ve Kürdistan’ı özgürleştirerek yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Yaşamını yitiren gerillaların “Şırnak doğumlu Çekdar Cıfaneyi kod adlı Serdar Sarsak, Urfa doğumlu Nurhak Fırat kod adlı Mustafa Kurt, Adana doğumlu Xebat Azad kod adlı Kazım Bahadır ve Van doğumlu Dijwar Eriş kod adlı Abdulvahap Kusci” olduğunu ifade etti.

‘KDP PEŞMERGELERİ GERİ ÇEKİYOR’

KDP’ye bağlı peşmergelerin geri çekildiği belirtilen açıklamada şunlara ifade edildi: “Şengal alanında bulunan KDP’ye bağlı pêşmerge komutanlığı, Şengal merkezini özgürleştirme operasyonundan merkezi güçlerini çekmiş bulunmaktadır. Mevcut durumda, gönüllü olarak kalmak isteyen bazı pêşmerge birlikleri ile yurtsever Êzîdî Kürt halkının savaşçıları güçlerimizle birlikte hamle sürecini devam ettirmektedir.”

5 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz tarafından Şengal’in Suka Jor Mahallesi’ne yönelik olarak bir operasyon başlatıldığı belirtilen açıklamada,  “Gündüz saat 10’a kadar süren operasyon sonucunda mahallenin bir kısmı ve okul binası güçlerimiz tarafından özgürleştirilmiştir. Yaşanan çatışmalarda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, 5 DAİŞ çetesi öldürülmüştür” denildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER