Irak'taki koalisyonun ABD'li Sözcüsü: Türk askeri koalisyona dahil değil

Uluslararası Koalisyon Gücü sözcüsü ABD’li Yarbay John Dorrian, Türkiye’nin, Irak Hükümeti’ne IŞİD ile mücadelesinde yardımcı olan ve destek veren ‘Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin içerisinde olmadığını söyledi.

Irak'taki koalisyonun ABD'li Sözcüsü: Türk askeri koalisyona dahil değil

Irak’taki Uluslararası Koalisyon Gücü sözcüsü Yarbay John Dorrian, Irak topraklarında bulunan Türk askerlerinin, Irak Hükümeti’ne IŞİD ile mücadelesinde yardımcı olan ve destek veren ‘Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin içerisinde olmadığını söyledi.

Dorrian, yaptığı açıklamada, “Irak topraklarında bulunan Türk Ordusu Irak hükümeti tarafından ve resmi izinle gelmemiştir ve illegaldir” dedi.

Sözcü Dorrian, “Bilindiği üzere Uluslararası Koalisyon gücü içinde, bazı ülkeler Irak hükümetinin izniyle burada bulunmaktadır. Bu güçler IŞİD ile mücadelede Irak Ordusu’na havadan ve karadan destek vermektedir” diye konuştu.

Irak’tan “Türkiye işgalci güç, Irak topraklarından çıkmalı” açıklaması

Irak Parlamentosu da dün yaptığı açıklamada, Musul’un Beşika bölgesinde bulunan Türkiye birliğinin ülkeden çıkarılması yönünde karar aldı.

Açıklamada, Meclis’in Türkiye askerlerinin Irak’ta kalma süresinin uzatılmasıyla ilgili kararını kabul etmediği ve bununla ilgili kararı onaylamadığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada Meclis’in aldığı kararda “Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’nin çağrılıp nota verilmesi, Türk güçlerinin ‘işgalci güçler’ olarak sayılması ve Irak topraklarından çıkarılması için gerekenlerin yapılması, Türk güçlerinin Irak’a girmesini talep edenler hakkında yargıya başvurmak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının kınanması ve kabul edilmediği, Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi, Türk güçlerinin ülkeden çıkarılması için hükümetin BMGK ve BM’ye acilen başvurması, hükümetin ayrıca ülkenin egemenliğinin korunması için siyasi ve diplomatik yollara başvurması talebi” var.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER