IŞİD esiri hamile çocuk kurtarıldı

Babası tarafından Suriye'ye kaçırılıp bir IŞİD militanıyla evlendirilen ve altı aylık hamile olan 15 yaşındaki Amerikalı kız çocuğu Irak'a götürüldü. Şu an Amerikan Dışişleri yetkilileriyle birlikte olan çocuk ülkesine dönecek.

IŞİD esiri hamile çocuk kurtarıldı
IŞİD’e katılan babası tarafından Suriye’ye götürülmüş ve burada evlendirildiği IŞİD militanından hamile kalmış olan Amerikalı bir kız çocuğu kurtarıldı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 18 yaşın altındaki bir kız çocuğunun Suriye’den Irak’a götürüldüğünü açıklarken, iki Amerikalı yetkili çocuğun hamile olduğunu ve Irak’ta Amerikan Dışişleri yetkililerine teslim edildiğini söyledi. Reuters’a bilgi veren yetkililer, çocuğun ABD’ye döneceğini de ekledi.


Reuters’ın görüştüğü yetkililerden biri, çocuğun ismini vermemekle beraber, CBS News kanalının ekim ortasında Rakka yakınlarında söyleşi yaptığı çocukla aynı kişi olduğunu söyledi.

‘ANNEME SESLENİYORUM’

CBS News’da yayımlanan söyleşide, adı açıklanmayan 15 yaşındaki bir kız çocuğu, IŞİD destekçisi olan babası tarafından beş yıl önce Suriye’ye götürüldüğünü anlatmıştı. Altı aylık hamile olan ve Kansaslı bir Amerikalı olduğunu söyleyen çocuk, IŞİD’den kaçtığı belirtilen bir dizi kadınla birlikte tutuluyordu. Çocuk Rakka’da bir IŞİD militanıyla evlendiğini, hem bu kişinin hem de babasının savaşta öldürülüğünü anlatmıştı.

Çocuk, “Babam tabii ki nereye gittiğimizi söylemedi. Arabadan inip sınırı geçmemiz gerektiğinde ‘Suriye’ye gidiyorsun’ dedi. Bu büyük br şoktu” diye konuşmuş; hâlâ ABD’de olduğunu düşündüğü annesine “Lütfen benimle temas kur” diye seslenmiş ve Kansas’taki bir zincir restoranın bifteklerini çok özlediğini anlatmıştı.

Haberde ‘inançlı bir Müslüman’ olarak tarif edilen çocuk IŞİD’den nefret ettiğini söyleyip, “Biz esirdik. Sessiz kalmamız, susmamız, oturmamız gerekiyordu. Evden çıkmıyorduk. Hiçbir şey diyemiyorduk. Kafamız kesilmediği için memnun olmamız gerekiyordu” demişti. Çocuk, “Hâlâ umudum var. Okula gitmeyi, normal bir insan olmayı, çocuğuma annelik yapmayı umuyorum” diye konuşmuştu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER