Kadir İnanır: Benim derdim memlekete barış gelsin

Ülkeye 'büyük barış' gelmeden kimsenin işinin kolay olmayacağını belirten sanatçı Kadir İnanır, bu konuda yoğun çalışmalar içinde olduğunu söyledi. "Benim derdim bu memlekete barış gelsin, sonra işime döneyim" diyen Kadir İnanır, sosyal medyada hakkındaki bazı olumsuz yorumlar için de "Herkes bir gün vicdanıyla baş başa kalacak ve 'Kadir Abiye ayıp ettik' diyecekler" yorumunda bulundu.

Kadir İnanır: Benim derdim memlekete barış gelsin
Çözüm Süreci’nde Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan sanatçı Kadir İnanır, gazetecilerin soruları üzerine bir kez daha barışa değinerek, bu konuda çağrıda bulundu. İnanır, aktif siyasete ise girmeyeceğini yineledi.

Sözcü’den Emre Çevik’in haberine göre gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kadir İnanır, şunları söyledi:

MÜCADELEDE ÖN SIRALARDA OLACAĞIM: Elli yıldır kameraların karşısında siz gazetecilerle iletişim halindeyiz. Birbirimizi kırmadan, severek son derece saygılı hayatımızı götürüyoruz. Benim yedi yıldır çalıştığım bir uğraş var ki ülkemize mutlaka büyük barış gelmeden hiçbirinizin işinin kolay olmayacağını savunuyorum. Hâlâ diyorum ki hep beraber el ele vereceğiz, yaşadığımız bütün sıkıntıları ortadan kaldırmak için verilen mücadelede ben ön sıralarda olacağım, siz de beni korumakla yükümlüsünüz. Çünkü beni yıpratmak hem kolay değil hem de kimsenin işine gelmez.

GÜZEL GÜNLERİN YOLU BARIŞTAN GEÇİYOR: Benim bir tek isteğim var; her şey bu ülkede çok güzel olsun, herkes birbirini çok sevsin saysın. Tabi ki bizim birbirimize karşı toplum olarak, birey olarak görüşlerimizde farklılık muhakkak olacaktır, öyle olmazsa tadı olmaz, yaşamın da tadı olmaz. Ama acil olarak bütün bu sorunları kenara bırakacağız. Sizin çalıştığınız mecralar rahat çalışacaklar. Sosyal hayat hızlanacak, toplumda büyük bir KDV yaratılacak ki her şey çok güzel olsun. Bunun bir tek yolu var, barıştan geçiyor. Ben bunlarla ilgili yoğun çalışmalar içerisindeyim. Onun dışında mesela film çalışmalarının içinde gereken şeyleri söylüyorum, benim yapacağım işlerin sosyal içeriğinin bütün bu anlattığım sorunların bir parçasını içerisinde taşıması gerekiyor. Onu da yapacağız umuyorum ama önce hepimizin bildiği bütün sıkıntıları bizim başımıza ören bütün etkenleri ortandan kaldıracağız. Dünyanın en güzel ülkesinde beraber mutlu bir biçimde yaşayacağız. Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye Cumhuriyetidir, bu güzel vatanımızdır.

AYIP ETTİK DİYECEKLER: (Sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştiriler için) Olsun, onlar olur, olmazsa hayatın tadı olmaz. Ama ben şunu iddia ediyorum, benim aleyhime söyleyen herkes bir gün vicdanıyla baş başa kalacak ve ‘Kadir Abiye ayıp ettik’ diyecekler.

BELGESELDE BİR KAÇ ÖNEMLİ İNSAN KONUŞACAK: (Hayatını konu alan belgesel) Belgesel son hızla yapılıyor. İki saatlik bir drama film halinde izleyeceğiz. Belgeselde tanınan isimler var. Benim kendi seçtiğim bir kaç tane önemli insan konuşacak.

BİZİM BİR BÖLÜMÜ YABANCILAR ÜÇ BÖLÜM OLARAK GÖSTERİYORLAR: (Elçin Sangu’nun dizi oyuncuları için ‘zengin amele’ açıklaması) Öyle bir şey olur mu, daha baştan söyledik. Setlerin bu kadar uzun süresi olmaz. Geri dönüşünün çok kötü olacağını ben üç dört sene evvel de söyledim. Yani yabancıya film satıyoruz, bizim bir bölümde gösterdiğimiz diziyi onlar üç bölüm yapıp oynatıyor. Orada da zarardayız yani.

SİYASET ÜSTÜ BAKIYORUM: Siyasete girme gibi bir durumum yok. Şimdiye kadar yapsam beşyüz kere siyasete girerdim. Konuya siyaset üstü bakıyorum. Benim derdim bu memlekete barış gelsin, sonra işime döneyim. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER