Kazlıçeşme kurasını HDP kazandı

30 Mayıs Cumartesi günü Kazlıçeşme Meydanı’nda miting yapmak için, AK Parti’nin başvuru yaptığı, meydanı kimin kullanacağına ilişkin yapılan kurayı HDP’nin kazandığı ortaya çıktı.

Kazlıçeşme kurasını HDP kazandı

İstanbul’da Kazlıçeşme’de yapılacak “Büyük İnsanlık Mitingi” için Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ardından AK Parti’nin de 30 Mayıs’ta aynı alan için 18 Mayıs’ta başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Başvuruların ardından bugün HDP ile AK Parti arasında kura çekildi. 30 Mayıs Cumartesi günü Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılacak miting için Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’nda kura çekildi.

Kura çekimini HDP kazandı.

Ne olmuştu?

26 Mayıs’ta İstanbul Valiliği, HDP’nin 30 Mayıs Cumartesi günü Büyük İnsanlık Mitingi’nin yapacağını duyurduğu Kazlıçeşme’nin 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından olmadığını söylemişti.

27 Mayıs’ta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.

Ardından da HDP İstanbul İl Örgütü bir basın açıklaması düzenleyerek mitinge ilişkin bir engellemenin söz konusu olmadığını, mitingin planlandığı gibi 30 Mayıs’ta saat 15.00’da gerçekleşeceğini açıklamıştı.

30 Mayıs’ta Yenikapı Meydanı’nda ise Fetih kutlaması yapılacak. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER