KCK Şengal'in özgürleştirilmesini kutladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı bir açıklama yayınlayarak Şengal'in IŞİD çetelerinden kurtarılmasını kutladı.

KCK Şengal'in özgürleştirilmesini kutladı
Şengal’in HPG, YJA Star, YPG-YPJ ve YBŞ güçleri tarafından özgürleştirilmesini kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Tüm halklarımız ve kamuoyu bilmelidir ki, Güney Kürdistan'ın tümünde ve Rojava'da DAİŞ faşizmi tam olarak temizleninceye kadar gerilla güçlerimiz operasyonlarını sürdürecektir” dedi.


Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Şengal’in HPG, YJA Star, YPG/YPJ ve YBŞ güçleri tarafından özgürleştirilmesini kutladı.

"Şengal’in özgürleştirilmesi başta Êzîdî halkımız olmak üzere tüm Kürdistan halkına ve Ortadoğu halklarına kutlu olsun” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Tam beş aydır Şengal’in stratejik noktalarında üstlenip DAİŞ faşistlerine karşı sürekli bir yıpratma savaşını veren ve dün itibariyle kahramanca geliştirdikleri operasyon sonucunda DAİŞ faşistlerini Şengal’den söküp atarak özgürleştiren HPG-YJA Star, YPG-YPJ ve YBŞ güçlerini selamlıyor ve kutluyoruz.

DAİŞ faşistlerinin iradesinin kırılıp Şengal’in özgürleştirilmesinde Kobanê Direnişi başta olmak üzere, Rojava’daki devrimci güçlerin gösterdikleri direniş ve Kürdistan'ın dört parçasında gelişen halk serhıldanları büyük rol oynamıştır.

Êzîdî halkımızın zorla kopartıldığı topraklarına yeniden dönmesi için gerilla ve YBŞ güçleri her türlü güvenliği sağlamıştır. Halkımızın kendi topraklarına dönmesi önünde artık hiçbir engel kalmamıştır. Halkımız topraklarına bir an önce dönerek demokratik özerklik temelinde özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve kendi öz savunmasını gerçekleştirme çalışmalarına katılmalıdır.

Êzîdî halkımızın özgür ve demokratik yaşamını sağlaması ve güvenceye alması ancak demokratik özerklik ve öz savunmasıyla mümkün olacaktır. Çekilen acıların anlam kazanması ancak böyle sağlanabilir. Tüm Kürt siyasi güçlerinin Êzîdî halkımızın özerk yaşamına kavuşması ve öz savunmasını yapabilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu vesileyle Şengal’in özgürleşmesini bir kez daha kutluyoruz. Tüm halklarımız ve kamuoyu bilmelidir ki, Güney Kürdistan'ın tümünde ve Rojava'da DAİŞ faşizmi tam olarak temizleninceye kadar gerilla güçlerimiz operasyonlarını sürdürecektir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER