KCK'den ateşkes açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, silah bırakma çağrılarıyla ilgili yaptığı açıklamada “tahkim edilmiş bir ateşkesin sağlanması ve Abdullah Öcalan’la müzakerelerin başlaması gerektiğini” belirterek “aksi halde kimse PKK’den silah bırakmasını beklememeli” dedi.

KCK'den ateşkes açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, olası bir ateşkesin koşullarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan KCK, tahkim edilmiş bir ateşkesin gerektiğini belirtti.

Müzakereler

“Tutuklamaların olmayacağı; karakol, kalekol, askeri amaçlı baraj ve yolların yapılmayacağı, demokratik örgütlenme ve bu karakterli mücadelelerin önlenmeyeceği tahkim edilmiş bir ateşkes gereklidir.

“Hiç gecikmeden Önder Apo ile özgür koşullarda müzakereler başlatılmalı; bunun için de 2013 Newroz’undan bu yana tutuklanan tüm siyasi tutuklular serbest bırakılarak tahkim edilmiş ateşkes yapılmalıdır.

“Bu müzakereyi gözetleyecek üçüncü bir gözle tahkim edilmiş çatışmasızlığı izleyecek, çatışmasızlık kurallarına uymayan eylem ve tutumları ortaya çıkaracak bir izleme komitesine de ihtiyaç vardır.”

Silah bırakma ve çekilme

KCK Eş Başkanlığı, silah bırakma ve Türkiye’den çekilme tartışmasıyla ilgili ise şunları ifade etti:

“Kürt sorununu silahlı mücadeleyle çözeceğiz biçiminde bir stratejiye sahip olmadığımız herkes tarafından bilinmelidir.

“Kürt sorununda çözüm iradesinin ve pratiğinin ortaya konmadığı ortamda silahlar bırakılsın ya da gerilla Türkiye dışına çıksın dayatmasında bulunmak, savaşta ısrar edeceğiz demektir.

“Bu durumda da hiç kimse PKK’den silahları bırakmasını isteme hakkına sahip değildir.

Siyasete çağrı

KCK, Kürt sorununun çözümü için siyasetçilere de çağrıda bulundu.

Tüm siyasetçiler hamaset yerine sorunları çözen sanat olan siyaseti devreye koyarak sorunlar yaratan etkenleri ortadan kaldırma çabası içine girmelidirler.

“Bunun için her şeyden önce de Önder Apo’nun özgür koşullarda siyasi müzakere yapacağı, bu müzakere sonuçlarının Meclis’te anayasal ve yasal normlara dönüştürüleceği bir siyasi irade ve çözüm süreci gereklidir. “

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER