Kobanê'de 13 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının DAİŞ çetelerine yönelik eylem ve saldırıları devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda 13 çete öldürüldü.

Kobanê'de 13 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Kobanê’de yaşanan çatışmaların sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapı. Açıklamada, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 65. gününde devam ettiği belirtildi. YPG/YPJ savaşçılarının şehir içinde ve dışında çetelere yönelik eylem ve saldırılarının da sürdüğü ifade edildi.

DOĞU CEPHESİ

“Doğu cephesinde, dün akşam saatlerinde güçlerimiz ile çete grupları arasında bazı küçük çaplı çatışmalar yaşanmıştır” diyen YPG, “Çatışmalarda güneydoğu cephesinde 3 çetenin öldüğü tespit edilmiştir.

 Yine dün gece güçlerimiz kentin 4 km güneydoğusunda bulunan Şex Topal ve Helinc köyleri arasında konumlanan çete gruplarına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylem sonucunda çetelere ait 1 araç darbelenmiş, 2 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz, çetelere ait 2 adet kalaşnikof silaha el koymuştur” diye belirtildi.

GÜNEY CEPHESİ

Güney cephesinde çetelerden temizlenen alanlarda çok sayıd  askeri malzemenin ele geçirildiğini belirten YPG, “Güney cephesinde çetelerden temizlenen alanlarda arama tarama faaliyeti yürüten güçlerimiz çetelere ait 2 adet BKC ve çok sayıda mermisi, 3 adet kalaşnikof ve 19 kalaşnikof şarjörü, 1 adet B7 roketatar ve 5 roket mermisi, 8 el bombası, çeşitli büyüklükte 11 adet el yapımı mayın, 1 adet dürbün, 1 adet çifte ve çeşitli askeri mühimmat ve malzeme ele geçirmiştir” dedi.

BATI CEPHESİ

YPG, Kobanê’nin batı cephesinde yaşanan çatışmalara ilişkinde şu bilgileri verdi: “Güçlerimiz Kobanê'nin 5 km batısında bulunan Mezrê köyünde üslenen çete gruplarına yönelik eylemler düzenlemiştir. Eş zamanlı gerçekleştirilen eylemlerde çetelere ait 1 araç darbelenmiş, tespit edilebilen 8 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır. Eylemler ardından çetelerin güçlerimizin mevziilerine yönelik düzenlediği saldırı püskürtülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER