Kobani'nin asi çocukları!

DAiŞ çetelerinin katliam girişimi korkusu ile Suruç’a geçirilen Kobanê’nin talepkar olmayan asi çocukları, elleri havada zafer işareti, sloganları ve kahramanlık öyküleri ile Kobanê’ye dönecekleri günü bekliyor.

Kobani'nin asi çocukları!

Yaptığı katliamlarla dünyaya korku salan DAiŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal girişimine karşı YPG/YPJ öncülüğündeki direniş 109’uncu gününde zafere ilerliyor. YPG/YPJ’nin insanlık onurunu koruma savaşı olarak nitelendirilen direnişi, yabancı basın, siyaset ve çok sayıda sivil toplum örgütü kuruluşların yönünü Suruç-Kobanê sınır hattına çevirdi. Bu tarihi direnişin zafere ulaşacağı günü sabırsızlıkla bekleyen ve çetecilerin katliamından korunmak için Suruç’a geçen binlerce Kobanêli çocuk ise, çocuk olmaktan ziyade kahramanlık öyküleri ile büyüyor.

ELLERİ HEP HAVADA

inxette ki Kürt gençlerinin direnişi, Serxete geçmiş ve çadır kentlerde kalan Kürt çocuklarının da YPG/ YPJ’ye özlem ve hayranlıkla bakmalarına neden olmuş. Çocuklar oyun olarak “Kobanê’yi özgürleştirme” operasyonu düzenlerken, her çocuk kendisine bakan birisini görünce parmaklarını kaldırıp zafer işareti yapıyor. “Bijî YPG/YPJ” ve “Bijî berxwedana Kobanê” sloganları ile büyüyen çocuklar, rüyalarını süsleyen direnişçi kahramanlardan olmak istediklerini ifade ediyor.

ASİ ÇOCUKLAR

Savaşın yarattığı travmayı üzerlerinde atmaları için gönüllü pedegog ve psikologlardan destek alan çocuklar, Çerxa Şoreşe marşı ile çadır kentlerdeki eğitim evlerinde ders başı yaparak adeta, “biz ateşin ve güneşin çocuklarıyız” diyor. Direniş ve savaşın gölgesinde 3 yılını geçiren Kobanê’de topların ve kurşunların arasında doğan ve büyüyen çocuklar, Kobanê ve direnişçileri üzerine bestelenen tüm ezgileri ezbere biliyor. Ebeveynlerini direnişte yitirmiş çocuklar, dik duruşları, talepkar olmayan asi bakışları ile çadır kentleri ziyaret eden herkesin dikkatini çekiyor. 0-5 yaş aralığında sadece 5 ayrı çadır kentte kalan 11 bin Kobanêlinin yaklaşık yüzde 40’nı oluşturan çocuklar, özgür Kobanê umudunu hiç kaybetmeden dönecekleri günü bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER