Şengal'de çetelere eylem: 15 çete öldürüldü

19 Aralık’ta başlayan ‘Şengal’i özgürleştirme hamlesi” devam ediyor. Suka Jor, Suka Jer, Berbiroj mahallelerinde saldırı geliştirmek isteyen çeteler ile HPG/YJA Star ve YBŞ güçleri arasında çıkan çatışmalarda 9 çete üyesi öldürüldü.

Şengal'de çetelere eylem: 15 çete öldürüldü

Yazılı bir açıklama yapan HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, 31 Aralık günü saat 16:00’da Şengal’de HPG ve YBŞ güçlerinin denetiminde bulunan noktalara yönelik saldırı geliştirmek isteyen bir grup çetenin erken fark edilmesi sonucunda kısa süreli bir çatışma yaşandığını duyurdu.

“Güçlerimizin bu vuruşları sonucunda 3 DAİŞ çetesi öldürülmüştür” denilen açıklamada, çetelerin ağırlıkta HPG ve YBŞ güçlerinin bulunduğu evlere yönelik mayınlama ve saldırı girişiminde bulunduğunu da kaydetti.

31 Aralık günü gece saat 22:00’da Suka Jor, Suka Jer, Berbiroj mahallelerinde saldırı geliştirmek isteyen çeteler ile HPG, YBŞ güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını vurgulanan açıklamada, “Gece başlayan ve 1 Ocak bugün saat 10.00 kadar süren yoğun çatışmalar sonucunda 9 çete öldürmüştür.

Gece süren bu çatışmalar esnasında gerilla güçlerimiz suikast eylemleri ile de 2 çeteyi öldürmüştür. Aynı saatlerde el yapımı mayın yerleştirmeye çalışan bir çete daha öldürülmüştür. Bu yoğun süren bu çatışmalar sonucunda 12 çete öldürülmüş, birçoğu da yaralanmıştır” denildi.

Açıklamada, gece boyunca süren çatışmalarda bir HPG gerillasının da yaşamını yitirdiğini, bir gerillanın da yaralandığını da duyurdu. Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerinin daha sonra açıklanacağı da belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER