Roboskili Ailelerden Mehmet Metiner'e tepki

Roboskili aileler, “Roboski’yi PKK bombalattı” iddiasında bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’e tepki göstererek “Bu zat yalakalıkta sınır tanımayan, akıl, vicdan ve insanlık değerlerinden yoksun” dedi.

Roboskili Ailelerden Mehmet Metiner'e tepki

Şırnak Uludere’nin Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanla 34 kişinin katledilmesinin ardından sorumluların yargılanması talebiyle her hafta eylem gerçekleştiren Roboskili aileler, kaybettiklerinin mezarları başında 157. kez bir araya geldi.

Aileler ve Roboski Derneği adına açıklamayı yapan Ferhat Encü, yeni bir yılın ilk gününde olduklarını, ancak Roboski katliamının failleri yargılanmayıncaya kadar yeni yılı kutlamayacaklarını belirtti.

Encü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kadar açık, planlı ve bilinçli bir katliamın faillerinin yargılanmaması bizler için kabul edilemez bir durum. Bu katliamın faillerinin aklanmaya yönelik her açıklamanın ve her demecin aslında suçluluk psikolojisi ile yapılan açıklamalar olduğunu ifade etmek istiyoruz.

“En son AKP milletvekili Mehmet Metiner’in Roboski ile ilgili yaptığı açıklama katilleri aklamaya yönelik bir açıklama olduğunu belirtmek istiyoruz.

“Bu zat yalakalıkta sınır tanımayan, akıl, vicdan ve insanlık değerlerinden yoksun olan bir kişi olduğunu ifade etmek istiyoruz. ‘Roboski’yi PKK bombalattı’ diyerek, IQ’sunun ne kadar dibe vurduğunu göstermektedir.”

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER