Mahmur'da çatışmalar başladı

Mahmur Mülteci Kampı’nda bulunan halkı güvenli bir biçimde tahliye ettikten sonra bölgeye geri dönen HPG ve YJA STAR gerillaları ve Peşmergeler ile IŞİD çeteleri arasında çatışmalar başladı.

Mahmur'da çatışmalar başladı
Mahmur Mülteci Kampı’nda bulunan halkı güvenli bir biçimde tahliye ettikten sonra bölgeye geri dönen HPG ve YJA STAR gerillaları ve Peşmergeler ile IŞİD çeteleri arasında çatışmalar başladı.


Çatışma bölgesinden bildiren ANF muhabiri, HPG, YJA STAR gerillaları ve peşmergelerin ortak bir cephe oluşturduğunu ve bu sabah saatlerinden itibaren çatışmaların başladığını bildirdi.

Çatışmalar ağır silahlarla yürütülüyor.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı dün yaptığı açıklamada, IŞİD saldırılarının tüm Kürdistan’ı tehdit eder hale geldiğini belirterek, Güney Kürdistan'ı ve Kürdistan halkının kazanımlarını sonuna kadar savunacaklarını kaydetmişti.

“Alanda bulunan güçlerimiz kendi başına bir savaş planını geliştirmeyecek, KDP ve YNK Peşmergelerini  destekleyeceklerdir. Peşmerge gücünün direniş hattını geliştirdiği her yerde güçleriniz en ön safta yer alacak ve direnişin başarısı için gereken özveri ve performansı gösterecektir. Özellikle Hewler'i hedefleyen düşman saldırısının kırılması için imkan sunulması ve ortak hareketin gelişmesi durumunda güçlerimiz kararlıca rollerini oynayacaklardır” vurgusu dikkat çekmişti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 19:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
cs
cs - 10 yıl Önce

allah yardimciniz olsun...

SIRADAKİ HABER