Markete kayyım atanan AK Partili reddetti

Mardin'de FETÖ gerekçesiyle el konulan markete kayyım atanan AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış görevi kabul etmedi: Etik olarak doğru bulmadım. Çünkü o marketin sahiplerini tanıyorum.

Markete kayyım atanan AK Partili reddetti

OHAL kapsamında el konulan Mardin Kızıltepe’deki Sezer Gıda adlı markete, kayyım heyeti atandı. Atanan isimlerden biri de, AK Parti MKYK Üyesi ve Mardin Kadın Kolları kurucusu Zeynep Alkış oldu. Özgeçmişine göre ticari deneyimi olmayan Alkış ilahiyat fakültesi mezunu. Halen Makedonya’daki bir üniversitede hukuk eğitimi gören Alkış, AK Parti’nin 2’inci Olağanüstü Kongresi’nde MKYK’ya seçilmişti.

‘SAHİPLERİNİ TANIYORUM’

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre AK Partili Alkış, “Ben talep etmedim. Böyle bir atama yapılmış. Kayyım atanan yerlerde partimiz, güçlü isimlerin bu işleri yürütmesini istiyor. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Ancak bu görevi kabul etmedim. Etik olarak doğru bulmadım. Çünkü o marketin sahiplerini tanıyorum” dedi.

Alkış’ın kayyım olarak atandığı Sezer Gıda’ya, “FETÖ’nün finans kaynağı” olduğu iddiasıyla Ağustos 2016’da operasyon yapılmış, 7 firma yöneticisi tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER