Mitinge katılım İzmir'i de sosyal medyayı da salladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlnen mitinge yoğun bir katılım var. İzmir'deki kalabalık sosyal medyayda da ilgi çekti.

Mitinge katılım İzmir'i de sosyal medyayı da salladı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü tarafından Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen, Büyük İnsanlık Mitingi'ne toplumun her kesiminden yüz bini aşkın yurttaş akın etti. Mitingde, "HDP'ye evet de" talebi yükseldi. "Lüzumsuz ampulü söndür Edison bile pişman", "İlk oy ilk aşk oylar HDP'ye", yazılı döviz ve "Emekçiler, halklar, kadınlar ve gençler biz de varız demek için oylar HDP'ye", "Seni başkan yaptırmayacağız" yazılı pankartlar açıldı. "Bijî Serok Apo", "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclis'e", "HDP halktır halk burada" sloganlarının atıldığı miting, Amed Dicle Fırat Kültür Merkezi'nden sanatçı Bülent Turhan'ın söylediği Kürtçe şarkılar ile başladı. 


Mitingde ilk olarak İzmir HDP İl Eşbaşkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur konuştu. "Yüreği barış demokrasi ve adalet için çarpan bütün dostlar hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Aykan, "İzmir'de sadece seçim çalışması yürütmedik. Aynı zamanda saldırılara karşı demokrasi mücadelesi verdik. 8 Haziran'da burada zafer şenliği yapacak mıyız?" diye sordu. Kitleden "Evet" diye yanıt alan Aykan'ın ardından konuşan Uğur, "Yunanistan'dan gelen dostlara selam olsun" diyerek yurttaşları selamladı. Uğur, AKP iktidarından kurtulmanın tek yolunun HDP olduğunu belirttiği konuşmasında, "Biz başka bir hayat istiyoruz. Onların dilinden her gün düşmanlık akıyor biz de barış diyoruz. Bakın Yunanlı dostlarımızı çağırdık diye Yunan düşmanlığı yapıyorlar. Bizler, farklı kimlikten insanlarla yan yana yaşamayı savunuyoruz. Biz mi bölücüyüz onlar bölücü mü? 7 Haziran'da onlara gereken cevabı vereceğiz. Çünkü bundan başka çaremiz yok. Onların düşmanlık tohumlarını püskürteceğiz ve onlara hak ettiği dersi vereceğiz" diye konuştu. Konuşmalarının ardından sahne alan Yarınistan Grubu şarkılar söyledi.


'Ortadoğu için tarihi bir kapı araladık'

Syriza Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannas Bournous, Yunanistan'daki sosyal ve ekonomik politikalara ilişkin konuştu. Yunanistan'da son 5 yılda binlerce Yunanlının sosyal güvenlik hakkının kaybettiğini ve Yunanistan'ın insani bir krize maruz kaldığını belirten Borurnous, şöyle konuştu: "Bu nedenle de Yunan halkı 25 Nisan'da tarihi karar verdi ve bizi sandıktan lider sol parti olarak çıkardı. Bugün Syrizalı Yunanistan hükümeti halkın koşullarını düzeltmek için mücadele ediyor. Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı mücadele ediyoruz. Hükümet şimdiden borçları olan yurttaşların borçlarını ödemesi için gereken düzenlemeyi yaptı. Ayrıca ilaç maliyetlerini düzeltmeye, ulaşım ihtiyaçları için yasal düzenlemeler hazırlamaktayız. Toplu sözleşme ile ilgili olarak da düzenlemeler yaptık. Bursa'da direnişini sürdüren emekçilere dayanışma dileklerimizi iletiyoruz. Syriza'nın ve Yunan halkının daha iyi bir dünya için çalışmaları milli mücadele değildir. Bu tüm dünya halklarının mücadelesidir. Bu ilerleme ve demokrasi için mücadele edenlerin ortak mücadelesidir. Yunanistan'daki gelişmeler Ortadoğu için tarihi bir kapı araladık. Syriza tüm demokratik güçlerle diyalog içindedir. Eş ortaklar arasında barış dayanışma demokrasi ve eşit çıkarlar temelinde gerçekleşecek diyalog var olan zorlukları aşmanın tek yoludur."

'Yaşasın barış ve kardeşlik'

"Çünkü şairin dediği gibi en güzel deniz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür" diyen Bournous, konuşmasını "Yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın halkların dayanışması" sözleriyle bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER