SYRİZA'lı Bournous Nazım Hikmet’in şiiriyle seslendi

HDP’nin Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinginde Nazım Hikmet’in şiiriyle seslenen SYRİZA Merkez Komite Üyesi Yiannis Bournous, “Yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın halkların dayanışması” dedi.

SYRİZA'lı Bournous Nazım Hikmet’in şiiriyle seslendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü tarafından Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingine Yunanistan’da iktidarda olan Alexis Tsipras liderliğindeki SYRİZA’nın Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous da katıldı.

SYRİZA Merkez Komite Üyesi Bournous, mitingde Nazım Hikmet’in 24 Eylül 1945’te Piraye’ye yazdığı şiiriyle seslenerek “En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız” dedi.

Konuşmasında Yunanistan’da son 5 yılda binlerce Yunanistanlıların sosyal güvenlik hakkının kaybettiğini ve Yunanistan’ın insani bir krize maruz kaldığını söyleyen Bournous şunları söyledi:

Diyalog zorlukları aşmanın tek yoludur’

“Bu nedenle de Yunanistan halkı 25 Nisan’da tarihi karar verdi ve bizi sandıktan lider sol parti olarak çıkardı. Bugün SYRİZA’lı Yunanistan hükümeti halkın koşullarını düzeltmek için mücadele ediyor. Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı mücadele ediyoruz.

“Hükümet şimdiden borçları olan yurttaşların borçlarını ödemesi için gereken düzenlemeyi yaptı. Ayrıca ilaç maliyetlerini düzeltmeye, ulaşım ihtiyaçları için yasal düzenlemeler hazırlamaktayız. Toplu sözleşme ile ilgili olarak da düzenlemeler yaptık. Bursa’da direnişini sürdüren emekçilere dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.

“SYRİZA’nın ve Yunanistan halkının daha iyi bir dünya için çalışmaları milli mücadele değildir. Bu tüm dünya halklarının mücadelesidir. Bu ilerleme ve demokrasi için mücadele edenlerin ortak mücadelesidir.

“Yunanistan’daki gelişmeler Ortadoğu için tarihi bir kapı araladık. SYRİZA tüm demokratik güçlerle diyalog içindedir. Eş ortaklar arasında barış dayanışma demokrasi ve eşit çıkarlar temelinde gerçekleşecek diyalog var olan zorlukları aşmanın tek yoludur.

Nazım Hikmet’in şiiri

“Çünkü şairin dediği gibi en güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk henüz büyümedi. En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür.

“Yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın halkların dayanışması.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER