MLKP'li Yılmaz: Şengal özgürleşene kadar en ön mevzide olacağız

Şengal’i özgürleştirme operasyonunda yer alan MLKP savaşçıları savaş cephesinde son durumu ajansımıza değerlendirdi.

MLKP'li Yılmaz: Şengal özgürleşene kadar en ön mevzide olacağız
Şengal’i özgürleştirme operasyonunda yer alan MLKP savaşçıları savaş cephesinde son durumu ajansımıza değerlendirdi. MLKP savaşçısı Yılmaz Özgür birkaç gündür süren çatışmaların şiddetini koruduğunu ve yakın zamanda kentin direniş güçlerinin eline geçerek özgürleştirileceğini açıkladı.

Kameralarımıza konuşan Özgür, gelişmeler karşısındaki konumlarının ilk günden itibaren mevzi yoldaşlığı biçiminde olduğunu söyledi. Özgür; “Burada direnişin başından itibaren HPG’li YBŞ’li yoldaşlar ile birlikte mücadele ediyoruz” dedi.


Direnişin başından itibaren HPG, YBŞ savaşçıları ile birlikte mücadele ettiklerini söyleyen Özgür, son dört günde “Şengal’i ögürleştirme operasyonunun” başladığını belirtti. Şengal’de de savaştıklarını vurgulayan Özgür şunları söyledi: “Kürt ulusunun kendi kaderin tayin hakkını savunduğumuz için, buradayız. Rojava devrimi içerisinde bu yüzden bulunduk. Ama Şengal tabi daha özel bir yerde duruyor. Bütün Rojava devrimindeki Kobanê devrimi gibi daha özel bir anlamı var. Burada insanlığa yönelik, Êzdî halkına yönelik çok özle bir bilinçli bir saldırı bilinçli bir katliam vardı. İnsanlık onurunun mücadelesi, insanlığın onur mücadelesi yürütüldü burada. Şengal’i özgürleştirme mücadelesinin sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Hem Kürdistan devrimi, hem de Rojava devrimi tamamlanana kadar, Şengal özgürleşene kadar biz bu mevzilerde en ön saflarda yerlerimizi almaya devam edeceğiz. Hiçbir gerici güç bizi bundan alıkoyamayacak, bizi yıldıramayacak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.”

‘OPERASYON KUZEY ŞENGAL’İ ÖZGÜRLEŞTİRMEKLE BAŞLADI’

Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu kapsamında önce Kuzey Şengal’in özgürleştirildiğini, ardından da Şengal’in tamamına yönelik özgürleştirme hamlesinin devam ettiğini ifade eden Özgür, “Şengal’in bir kısmı özgürleşmiş durumda, elimizde şu an. Çetelerin yoğun saldırıları var. Birkaç arkadaşımız şehit düştü, birçok arkadaşımız yaralandı. Ama savaşta üstünlük elimizde. Şengal’i kısa bir süre içerisinde özgürleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

‘ÊZÎDÎLER GERİ DÖNMELİ’

DAİŞ çetelerinin saldırıları ile birlikte Êzîlerin büyük bir kısmının kendi topraklarından göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Özgür, Êzîdîlere topraklarına geri dönme çağrısında bulundu. Özgür şunları vurguladı: “Ama gerçekten de örgütlü kendi savunmasını oluşturabilen bir bilinç olabilseydi, burada iki doçka arabası ile ihanete uğrayarak bütün bunlar başlarına gelmezdi. Êzdî halkına çağrım topraklarını, yaşadıkları yerleri, kültürlerini savunmaları, korumaları YBŞ içerisinde örgütlenerek kendi öz savunmalarını burada oluşturup kendilerini yeni bir sistemde, yeni bir biçimde örgütlenmelidir.” / Firatnews 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER